Yandex Metrica

Beyaz köşk operasyonu! Derdim makam değil" diyerek istifa etmişti: İşte İmamoğlu'nun İngiliz aktarmalı ajanı

Beyaz köşk operasyonu! Derdim makam değil" diyerek istifa etmişti: İşte İmamoğlu'nun İngiliz aktarmalı ajanı

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru hızla ilerlerken İstanbul'da yarış iyiden iyiye kızışmaya başladı. Adaylar belediye meclis üyelerini hazırlamaya başlarken, CHP'li başkan Ekrem İmamoğlu'nun listesinin ilk sırasındaki isim dikkatlerden kaçmadı. AK Parti Üsküdar ve İBB meclis üyeliğinden "Derdim makam değil" diyerek istifa eden Amine Cansu Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun listesinin ilk sırasında yer aldı. Peki Amine Cansu Çelik kimdir?

Politika

07.05.2024, 12:22

2022 yılında AK Parti Üsküdar ve İBB meclis üyeliğinden "Derdim makam değil" diyerek istifa eden Amine Cansu Çelik'in derdi makamdan daha fazlasıymış. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun meclis üye listesine ilk sıradan giriş yaptı.

Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim daha istifa etti! Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim... Haberi Görüntüle

"DERDİM MAKAM DEĞİL"

2022 yılında AK Parti'den istifa eden Amine Cansu Çelik, "19 yaşımda vatanım ve milletim için büyük ideallerle attım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadar da olmaz' dediğimiz yanlışlardır" ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı Haberi Görüntüle

BEYKOZ KÖŞK OPERASYONU

AK Parti'den istifa ettikten kısa bir süre sonra soluğu Beyaz Köşk'te Ekrem İmamoğlu'nun yanında alan Amine Cansu Çelik, yurt dışına çıkmak için İmamoğlu'nun İngiliz ahbaplarından yardım aldı. Amine Cansu Çelik'i yurt dışına çıkarmak için devreye İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott girdi. 

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'YE GÖNDERİLDİ

Amine Cansu Çelik için İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Paleo ile 30 Mart 2022 tarihinde bir görüşme ayarlandı. Söz konusu buluşmada Amine Cansu Çelik'in Londra'ya rahat gidebilmesinin detaylar konuşuldu. 

Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Haberi Görüntüle

LİSTEYE İLK SIRADAN GİRİŞ YAPTI

Takvimler 2024'ü gösterdiğinde ise Amine Cansu Çelik, Ekrem İmamoğlu tarafından CHP Üsküdar Meclis üyeliği listesinin ilk sırasında yazıldı. Ekrem İmamoğlu'nun yabancı misyonlar araclığı ile tasarladığı bu karanlık ve kirli siyasi operasyon yabancı ülkeleri Türk siyasetine doğrudan müdahalesini de açıkça gözler önüne serdi.

Habere Tepki Ver

4

2

2

0

0

0

0

1

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Politika


Loading