Yandex Metrica

Özgür Özel'den Lütfü Savaş ve Haluk Levent açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tartışmaların odağındaki Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yerine aday arayışlarının devam ettiğini belirtirken bir anket daha yaptıracağını ifade etti. Özel, aday listeleriyle ilgili tepki istifaları için de, “Memnun olmayan herkes istifa etse parti kalmaz” dedi. CHP lideri ayrıca, Haluk Levent'e yapılan teklifle ilgili de konuştu.

Politika

17.03.2024, 22:30

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi büyük tartışmalara sebep olmuştu. 

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri gerçekleştiğinde 10 yıldır Hatay Büyükşehir’i yöneten Lütfü Savaş'a siyasi ve sanatçıların yanı sıra çok sayıda kişi tepki gösterdi.

CHP, Lüftü Savaş'ın yerine Haluk Levent'e bile teklif götürdü ancak ünlü şarkıcı Özgür Özel'in adaylık teklifini kabul etmedi.

Dün bir grup gazeteciyle sohbet eden CHP lideri, konuya ilişkin açıklama yaparken önemli mesajlar verdi.

Türk siyasetinde yumuşuma kaos simsarlarını rahatsız etti! Fondaş Birgün'den PKK kanalında kutuplaşma çağrısı! Türk siyasetinde yumuşuma kaos simsarlarını rahatsız etti! Fondaş Birgün'den PKK... Haberi Görüntüle

''ALTERNATİFLERDEN DAHA BÜYÜK KABUL GÖRMEDİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERDİK''

“Lütfü Savaş’ı alternatifleri daha büyük kabul görmediği için aday gösterdik.'' diyen Özgür Özel, ''Tepkiler önemli ama o gün yüzde 99 hükümet protesto edildi. Bunların içinde son derece organik Hataylılar vardı ama o grupları organize edenler de vardı. Mesela Gökhan Zan büyük bir grubu organize etmişti. İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra geldi görüştük, Arsuz belediyesi için talepte bulundu, ‘Lütfü Savaş ile de uyumlu çalışırım’ dedi. Kendisini aday gösterebilirdik ama İYİ Parti’den milletvekili adaylığını da düşüne-rek göstermedik.'' ifadelerini kullandı.

Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi bırakıyorum' diyerek istifa edeceğini duyurdu! Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi... Haberi Görüntüle

''BİR ANKET DAHA YAPTIRACAĞIZ''

Daha iyi bir alternatif gördüğü takdirde Lütfü Savaş'ı değiştireceklerini belirten Özgür Özel, ''Bir yandan da Hatay’ı 10 günde bir ölçtürüyoruz. Aldığımız yetkinin içine Hatay da giriyor, aday geri çekme ve yeni aday gösterme yetkisi aldık. Ama Lütfü Bey’in Hatay halkından gördüğü kabul kamuoyundaki algısının ötesinde. Ama daha iyi bir alternatif görürsem değiştiririz, buna Lütfü Bey de anlayış gösterir. Hatay halkı ile inatlaşıyor değiliz, inatlaşsak kararımız kesin der, giderdik.'' dedi.

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra İYİ Parti'den de istifa eden Yusuf Halaçoğlu yeni bir parti kuracağını açıkladı. MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra... Haberi Görüntüle

HALUK LEVENT’E YAPILAN TEKLİF

Haluk Levent'e yapılan teklifle ilgili konuşan CHP lideri, ''Partilerin resmi teklifinin dışında bazen eski yeni yöneticiler, hemşehriler, arkadaşlar arka kapı diplomasisi yürütür. Haluk Bey evet deseydi ankette ölçtürürdük. Ama ben Haluk Bey’i çok önemsiyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'in talebine olumlu cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'in talebine olumlu cevap Haberi Görüntüle

LÜTFÜ SAVAŞ'A BÜYÜK TEPKİ

Hatırlanacağı üzere 6 Şubat'ta asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümüydü. Depremde en çok hasar alan illerden birisi de Hatay olurken depremzedeler o geceyi sokakta geçirdi. Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler "Sessiz Yürüyüş" programıyla anıldı. Hatay'da yaşanan yıkımdan dolayı eleştirilen ve 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilen CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş alanda büyük bir protesto ile karşılandı. Depremzedeler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş'ı yuhalarken "İstifa" sloganları da attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading