Yandex Metrica

Sitede Ara

Özgür Özel'den Hataylılardan veto yiyen Lütfü Savaş yorumu: Kazanamazsa çok üzülürüm

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında Lütfü Savaş'ın Hatay adaylığı hakkında konuştu. CHP lideri, ''Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK parti oyu var bir CHP oyu var bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz.'' dedi.

Politika

28.02.2024, 13:40

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 1,5 aydan az bir süre kaldı. Partiler, listelerini verdi ve adaylar tek tek belirlendi.

CHP ise Hatay'da büyük tartışma yaratan ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde depremzede vatandaşlar tarafından yuhalanan ve istifa davet edilen Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi.

Protestolara rağmen CHP lideri Özgür Özel, kararını değiştirmedi ve Lütfü Savaş ile 'yola devam' dedi. Bu karar sosyal medyada çok konuşuldu ve halkın sesine kulak vermeyen CHP lideri büyük tepki gördü.

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

''SÜRECİ KÖTÜ YÖNETMEDİK''

Halk TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

"CHP'nin içindeki demokratik tartışma ortamını bir gürültü gibi algılamamak lazım.'' diyen CHP lideri, "Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay’da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay’ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay’ın bir duygusu var, siyaset o duyguları bir yerde yok sayma işi değil o duyguları doğru yönetme işi. Memleketim Manisa’da bir anket yaptık Hatay’da beş anket yaptık. Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil ama İzmir’e Manisa’ya bir heyet yolladık Hatay’a üç farklı heyet yolladık dördüncüsü de son kalan aday adaylarının hepsini genel merkezde ağırladık ilçe adayları için. Hatay Büyükşehir, Türkiye’de Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e destek açıklaması: Kütük kafalılar baltayı taşa vurdu Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e destek açıklaması: Kütük kafalılar baltayı taşa vurdu Haberi Görüntüle

''HATAY'IN KADERİ MUHALİF SEÇMENİN ELİNDE''

Hatay'ın kaderinin muhalif seçmenin elinde olduğunu belirten Özgür Özel, "Ben en doğru kararı vermek isterim. Bunun yolu araştırmak soruşturmak.  En doğru karar kendi kararın değildir. Sen Hatay’ı değiştirmek istiyorum deyip inat edersen belki dışarıdan çok başarılı bir lider verdi kararını kesti attı. Sen Hatay’ı kaybettikten sonra 1 Nisan’da, bir de işi zorlaştıran ne RTE Hataylıları tehdit ediyor. Ben o tehdit karşılığını bulmasın istiyorum. Ben yaptım birini aday geçtim, x kişisini atadım kimse bir şey demez. 1 Nisan’da seçim kaybedilince Erdoğan neyde başarılı olmuş olur? Hatay’ı tehdit etmesine Hatay’ı teslim etmiş olurum. Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK parti oyu var bir CHP oyu var bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz. Bu nasıl bir şey diyorum. Diyorlar ki, Hatay ölçüm yapılamaz durumda, Hatay’da duygular hâlâ travmatik. Bir grup kararsız ve muhalif grup var. O grup Hatay’ı AK Parti’ye vermek istemezse Hatay bizde. Bu grup ben oy vermiyorum ya da başka bir partiye oy verdiğinde AKP ile başa başız. Hatay’ı kaderi muhalif seçmenin elinde." dedi.

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

''ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK''

"Elimizden geleni yaptık bence çok doğru adaylaştırmalar yaptık, toplumsal karşılığı olacak" diyen Özel, şunları kaydetti;

"Tabii ki şöyle bir zorluğu var, 2019’da HDP net bir açıklama yaptı ‘AK Parti’ye kaybettirecek stratejiyi benimsiyorum, CHP’nin aday çıkardığı hiçbir yerde aday çıkarmıyorum’ demişti. Çok önemli bir güç AK Parti’ye  kaybettirmeye çalışıyordu. İkinci taraftan İyi Parti Saadet ve Demokrat Parti ile ittifak halindeydik. Onlar da CHP ile birlikte hareket ediyorduk. Kabataslak yüzde 20 eklediğinizde bugünkü şartlarda eklediğinizde, bugünkü anketlere yüzde 20 eklemeye kalksanız Türkiye’yi silme her tarafı alırız. Şu anda tek başımıza giriyoruz seçimlere" dedi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading