Yandex Metrica

ABD polisinden ırkçı muamele: Beyaz genci bırakıp siyahi genci tutukladılar!

ABD polisi, siyahilere uyguladığı ırkçı politikalarını pişkince sürdürmeye devam ediyor. Birleşik Devletlerin New Jersey eyaletinde, biri beyaz tenli biri siyahi olan iki gencin kavgasına müdahale eden ABD polisinin ayrımcı muamelesi dikkat çekti. Kavgayı ayırmak için mekana gelen polisler, siyahi genci yere yatırıp diziyle sırtına bastırdı ve ellerini kelepçeledi, ardından ise gözaltına aldı. Ayrıca ABD polisinin, beyaz tenli genci sanki olaya hiç karışmamış gibi serbest bırakması sosyal medyada ırkçı ve kayırmacı bir muamele olarak tepki aldı. Öte yandan sosyal medyada yayılan bu olaya ilişkin New Jersey Valisi Phil Murphy yaptığı açıklamada, "Derin rahatsızlık duydum, ırksal farklı muamele gibi görünüyor." dedi.

Multimedya

23.01.2024, 22:54

ABD polisi, siyahilere uyguladığı ırkçı politikalarını pişkince sürdürmeye devam ediyor. Birleşik Devletlerin New Jersey eyaletinde, biri beyaz tenli biri siyahi olan iki gencin kavgasına müdahale eden ABD polisinin ayrımcı muamelesi dikkat çekti. Kavgayı ayırmak için mekana gelen polisler, siyahi genci yere yatırıp diziyle sırtına bastırdı ve ellerini kelepçeledi, ardından ise gözaltına aldı. Ayrıca ABD polisinin, beyaz tenli genci sanki olaya hiç karışmamış gibi serbest bırakması sosyal medyada ırkçı ve kayırmacı bir muamele olarak tepki aldı.

Öte yandan sosyal medyada yayılan bu olaya ilişkin New Jersey Valisi Phil Murphy yaptığı açıklamada, "Derin rahatsızlık duydum, ırksal farklı muamele gibi görünüyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading