Yandex Metrica

Türkiye'nin yaşadığı 'Asrın Felaketi'nin üzerinden tam 1 yıl geçti...

Dünya tarihinde ''Nadir'' olacak bir depremi ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yaşanan depremler literatüre ''Asrın Felaketi'' olarak girdi. Yaşanan acı depremler öyle şiddetliydi ki fay hattı üzerinde 6,5 metreye yakın kaymalar meydana geldi. Türkiye, 6 Şubat 2023 depreminde  53 bin 537 canını yitirdi. ''Asrın Felaketi''nin üzerinden bugün tam 1 yıl geçti...

Gündem

02.05.2024, 21:58

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden Türkiye genelinde 11 ilimizde hissedildi. Depremlerde büyük kayıplar, büyük yıkımlar yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli ''Asrın felaketi'' Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa illerimizde şiddetli şekilde hissedilmişti.

Dünyada bir örneği olmayan deprem ne yazık ki ülkemiz Türkiye'yi vurdu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde 11 ilimiz etkilendi. Yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, literatüre ''Asrın felaketi'' olarak geçti.

Ülkemizde yaşanan ''Asrın felaketi''nde 53 bin 537 canımızı kaybettik.

Şahane Hayatım dizisi bitiyor mu, final ne zaman? ŞahaneHayatım dizisi neden bitiyor? Şahane Hayatım dizisi bitiyor mu, final ne zaman? ŞahaneHayatım dizisi... Haberi Görüntüle

6 ŞUBAT SAAT 04.17...

''Asrın felaketi'' olarak literatüre geçen acı depremlerin ilki, sabaha karşı saat 04.17'de yaşandı. 8.6 kilometre derinlikte bulunan Pazarcık merkezli depremin büyüklüğü 7.7 olarak belirlenmişti.

7.7'lik sarsıntı sonrasında saniyeler için binlerce can, binlerce insan kurdukları hayalleriyle, özenle kurdukları o sıcak yuvalarında enkaz altında kaldı.. 

11 ilde hissedilen şiddetli deprem, saat 04.17'de 13 milyon 500 bin insanımızı uykuda yakaladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye en uzun gecesini yaşadı.  Meydana gelen deprem haberinin duyulmasından sonra 85 milyon insanın gözünü ayırmadığı ''Asrın felaketi'' olarak literatüre geçen deprem için önce Türkiye, sonra tüm dünya seferber oldu.

CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor: İlçe başkanının eşi müdür oldu! CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor:... Haberi Görüntüle

HER SANİYENİN ÖNEMİ VARDI, HER SANİYE BİR CAN DEMEKTİ...

Türkiye, o gece 'Tek yürek' oldu. Yurt içinden ve yurt dışından bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri saniyeler ile yarıştı. Her saniye bir 'can' demekti. 

85 milyon adeta 'Tek yürek' olmuştu. Kimisi ekran başından takip etti, kimisi arabasına atladığı gibi deprem bölgesine yardıma koştu.

Yıkılan binaların, enkazların içerisinden kurtarılan her bir ''Can'' yeni bir umut olmuştu.

Mucizeler yaşanmıştı...

Neredeyse tüm şehrin enkaz altında kaldığı depremde mucizeler üst üste yaşandı.

Enkaz altından günler sonra çıkarılan bebekler, 248 saat sonra sağ çıkan insanlar umutların tükendiği noktada umutlarımızı yeşertmişti.

Bakan Fidan'dan İsrail'e çok sert tepki: 'Dünya kamuoyu sizi çoktan mahkum etti' Bakan Fidan'dan İsrail'e çok sert tepki: 'Dünya kamuoyu sizi çoktan... Haberi Görüntüle

KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZ İLK ANDAN İTİBAREN MİLLETİNİN YANINDAYDI

Türk Silahlı Kuvvetleri askeriyle, siviliyle, teknik personeli ile ilk dakikadan itibaren havada, karada, denizde enkaz altındaki canlarımız için seferber olmuştu.

 İnsani Yardım Tugay Komutanlığına 'Hazır ol' emri verilmişti.

Depremden etkilenen 11 şehrimize gıda ve arama kurtarma yardımları için ''Hava yardım koridoru'' oluşturulmuştu.

Jandarma birimleri tarafından barınma ihtiyacı için il dışına çıkmak isteyen vatandaşlara tahliye alanları oluşturulmuştu.

Balıkesir Gönen'de sırtlan mı var? Balıkesir'de sırtlan yaşıyor mu? Balıkesir Gönen'de sırtlan mı var? Balıkesir'de sırtlan yaşıyor mu? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Depremin ilk dakikasından itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm birimleri teyakkuza geçirildi.

81 ilimizde yardım seferberliği ilan edildi. Vatandaşlar kendi imkanları ile gerek nakdi, gerekse ayni yardımlar ile birlikte depremzede vatandaşlarımızın yanında durdu.

Televizyon ekranlarımızda ''Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını'' yurt içi ve yurt dışından olmak üzere ulusal ve uluslararası 213 televizyon, 562 radyonun katılımı ile gerçekleşmişti.

7 saati aşkın süre boyunca devam eden ortak yayında, depremzedelerimiz için 9 milyonu aşkın SMS gönderilerek 115,1 milyar Türk Lirası bağış toplandı.

Bugün yaşanan acı depremin üzerinden tam 1 yıl geçti... 53 bin 537 canımızı yitirdiğimiz ''Asrın felaketi'' olarak literatüre giren deprem, hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecek...

6 Şubat 2023 saat 04:17...

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading