Yandex Metrica

Marmara'da batan geminin eski personeli konuştu: Batacağını biliyorduk

Marmara'da batan geminin enkazına dalış gerçekleştirilirken Zeynep Kılınç adlı bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı ve 5 kişi hala aranıyor. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları deavm ederken gemide daha önce çalışan personelden şok eden sözler geldi.

Gündem

14.03.2024, 03:11

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 700'den fazla personelin katılımıyla devam ediyor.

Marmara Denizi'nde 15 Şubat'ta batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin mürettebatından 5 kişiyi bulmak için deniz polisi de çalışmalara destek veriyor. Dürbünle su yüzeyinde tarama yapan ekipler, denizde İnsansız Su Altı Robotu ile arama çalışması gerçekleştiriyor.

İBB'nin ihmali iki can daha aldı: Başakşehir'de 'ikinci Edanur vakası'! İBB'nin ihmali iki can daha aldı: Başakşehir'de 'ikinci Edanur vakası'! Haberi Görüntüle

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikteki geminin enkazında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların çalışma yapmaya başladığını belirtirken ''Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşıldı. Kimlik tespiti için çalışmalarımız devam ediyor.'' dedi.

Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'a ait olduğu belirlendi.

Daha öne evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın, 3 senedir gemilerde çalıştığı öğrenildi. Zeynep Kılınç'ın aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenildi.

Dalgıçlar 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan gemiye dalış işlemini gerçekleştirirken eski personelden şok eden sözler geldi.

Yunan medyasının ana gündem maddesi Erdoğan ile Miçotakis görüşmesi: İşte tarihi zirve için atılan o başlıklar! Yunan medyasının ana gündem maddesi Erdoğan ile Miçotakis görüşmesi: İşte... Haberi Görüntüle

''İŞTEN AYRILMASAYDIM HAYATTA OLMAYABİLİRDİM''

Sulara gömülen gemiden 2 gün önce ayrılan elektrikçi ve yağcı Doğuşcan Yaylak Sabah gazetesinde konuştu.

Geminin her hafta patlayan yerlerini kaynak yaptıklarını belirten eski personel, "Ben tehlikenin farkına vardım ve gemiden 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasaydım ben de hayatta olmayabilirdim. Aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık kalmam için ısrar ettiler. 'Bu sefere de katıl, daha sonra ayrılırsın' dediler. Ancak kabul etmedim.'' dedi.

19 Mayıs İstanbul ücretsiz konserler 2024 | İstanbul'da konser ve etkinlikler nerede? 19 Mayıs İstanbul ücretsiz konserler 2024 | İstanbul'da konser ve... Haberi Görüntüle

''GEMİNİN KAPTANI BİLE SÖYLÜYORDU''

Gemiden ayrıldıktan sonra İzmir'e geldiğini anlatan  Doğuşcan Yaylak, ''Yol yorgunu olduğum için uyudum. Uyandığımda geminin battığını televizyondan gördüm. Çok üzüldüm. Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak yapıyorduk. Kendi aramızda bu gemi yakında batar diyorduk. Sürekli tamir ediyorduk. O geminin sefere çıkmaması gerekiyordu. Hurdaya ayrılması gerekiyordu. Gemi kaptanı bile bu geminin yakında batacağını söylüyordu. Düşündüğümüz şey maalesef kısa sürede gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

19 mayıs Bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün İstanbul'da İETT, metro, metrobüs (toplu taşıma) bedava mı? 19 mayıs Bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün İstanbul'da İETT,... Haberi Görüntüle

''VERİLMİŞ SADAKAM VARMIŞ''

Gemide yağcı ve elektrikçi olarak çalıştığını belirten Yaylak, "Gemide bir ay çalıştım mürettebatın hepsini tanıyorum. Beraber çalıştık. Gemiden video çekip ailesine gönderen kişiyi ben de tanımıyorum. O benim yerime yağcı olarak başlayan kişi. Bir iki gün önce işe başlayan personel. Bir yandan arkadaşlarıma, beraber çalıştığım insanlara üzülüyorum. Kendim gemiden ayrılarak doğru bir karar vermişim. Verilmiş sadakam varmış. Kurtulduğuma sevinemedim. İçimde bir burukluk var" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading