Yandex Metrica

Tamer Karadağlı kimdir, kaç yaşında? Tamer Karadağlı'nın memleketi neresi?

Tamer Karadağlı kimdir, kaç yaşında? Tamer Karadağlı'nın memleketi neresi?

Cumhurbaşkanı kararı ile yayımlanan Resmi Gazete'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan oyuncu Tamer Karadağlı'nın hayatı merak edilerek araştırılıyor.

Genel

29.01.2024, 09:36

Tamer Karadağlı, 11 Ağustos 2023'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. 

Karadağlı'nın yeni görevi Resmi Gazete'de yayımlanırken sosyal medya üzerinden çok sayıda tebrik mesajı aldı. 

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

TAMER KADARĞLI KİMDİR?

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967'de Ankara'da doğdu. Azerbaycan kökenli bir ailenin çocuğudur. İlkokula başlamadan önce ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Liseyi Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

1993 yılında Ferhunde Hanımlar dizisinde Haluk karakterini canlandırmasıyla adını duyurdu. Daha sonra birçok dizide ve filmde rol aldı. 2002 yılında Arzu Balkan ile evlendi ve çiftin Zeyno adında bir kızı oldu. 2007 yılında çift boşandı.

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yaptı. 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisinde Haluk karakterini canlandırdı ve bu dizi Türkiye'nin en uzun soluklu dizilerinden biri oldu.

Cumhurbaşkanı kararı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı, pek çok Türk dizisi ve filmlerde yer alırken yaptığı açıklamalar ve Türk devletinin menfaatlerine yönelik tavırlarıyla tanınmaktadır.

Tamer Karadağlı, Türkiye'nin en başarılı ve popüler oyuncularından biridir. Kariyeri boyunca birçok ödül kazandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading