Yandex Metrica

Leverkusen kazanmaya, Münih kaybetmeye devam ediyor: Bundesliga'da bir ilk yaşanacak

Leverkusen kazanmaya, Münih kaybetmeye devam ediyor: Bundesliga'da bir ilk yaşanacak

Bundesliga'nın 28. haftası nefesleri kesti. Lider Bayer Leverkusen, Union Berlin'i tek golle geçerken, Bayern Münih 2-0 öne geçtiği karşılaşmada deplasmanda Heidenheim'a 3-2 mağlup oldu. Bu skorların ardından 29. haftada oynanacak Bayer Leverkusen-Werder Bremen maçı büyük önem taşıyor. Leverkusen bu maçtan 3 puan alması halinde 16 puan fark attığı Bayern Münih'in alacağı sonuca bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Spor

08.04.2024, 09:27

Bayer Leverkusen, Bundesliga'nın 28. haftasında Union Berlin'e konuk oldu. 45+8. dakikada Florian Wirtz'in golüyle maçı 1-0 kazanan Leverkusen, puanını 76'ya çıkardı. Xabi Alonso'nun öğrencileri çıktıkları 28 maçta 24 galibiyet alırken 4 de beraberlik aldı. Namağlup diler pozisyonundaki Leverkusen 69 gol atarken kalesinde 19 gol gördü.

 

Kartal'dan bomba transfer! Sambacı için harekete geçti Kartal'dan bomba transfer! Sambacı için harekete geçti Haberi Görüntüle

NE YAPTIN MÜNİH?

Bayern Münih ise Heidenheim'a konuk oldu. mücadelede 2-0 öne geçen Bavyera ekibi maçtan 3-2 mağlup ayrıldı ve şampiyonluktan tam manasıyla uzaklaştı. Maçın 38. dakikasında Harry Kane takımını 1-0 öne geçiren golü attı. İkinci gol ise Serge Gnarby'den geldi ve Münih 2-0 öne geçti. Maçı bırakmayan Heidenheim, üst üste bulduğu gollerle beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekibin iki golünü 50. dakikada Kevin Sessa ve 51. dakikada Tim Kleindienst kaydetti. 79. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Tim Kleindienst kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak Heidenheim'ı 3-2'lik galibiyete taşıdı. 

SON DAKİKA | Süper Lig'de 36. hafta atamaları yapıldı! İşte karşılaşmalarda düdük çalacak hakemler... SON DAKİKA | Süper Lig'de 36. hafta atamaları yapıldı! İşte... Haberi Görüntüle

LEVEKUSEN ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN EDECEK

Alınan bu skorlarla Bayer Leverkusen puanını 76'ya yükseltirken Bayern Münih 60 puanda kaldı. Leverkusen ile Münih arasındaki puan farkı 16'ya çıktı. Bayer Leverkusen gelecek hafta oynayacağı Werder Bremen maçını kazanması halinde Bayern Münih'in alacağı sonuca bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Leverkusen şampiyon olması halinde tarihinde bir ilki başarmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading