Yandex Metrica

Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı? Kurban kestikten sonra namaz kılmak şart mı? Diyanet ne dedi?

Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı? Kurban kestikten sonra namaz kılmak şart mı? Diyanet ne dedi?

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesecek olanlar internette kurban kesimi ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı diye merak ediliyor. Allah'ın emrini yerine getirmek için kurban kesecek olan Müslümanlar, en doğru şekilde ibadetlerini yerine getirmek istiyor. Peki kurban kestikten sonra namaz kılınır mı? Kurban kestikten sonra namaz kılmak şart mı? Diyanet ne dedi?

Yaşam

04.02.2024, 15:04

Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Kurban Bayramı'nda maddi durumu yeteri olan Müslümanlar, Allah'a yakınlaşmak ve O'nun emirlerini yerine getirmek için kurban kesecek. İnananlar, kurban kesme ibadetini en doğru şekilde yerine getirmek için bilmedikleri ayrıntıları öğrenmek için internette araştırma yapıyor. Peki kurban kestikten sonra namaz kılınır mı? Kurban kestikten sonra namaz kılmak şart mı? Diyanet ne dedi?  

Demet Akalın canlı yayında çılgına döndü! Kiracısına demediğini bırakmadı: Sen kimsin? Ev benim.... Demet Akalın canlı yayında çılgına döndü! Kiracısına demediğini bırakmadı: Sen... Haberi Görüntüle

KURBAN KESTİKTEN SONRA NAMAZ KILINIR MI? DİYANET NE DEDİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu resmi internet sayfasında kurban kesimi ile ilgili sorular cevaplandı. Diyanet, 'Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı?' sorusunu şöyle yanıtladı:

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading