Yandex Metrica

Ekmeğiniz küflenmeden 3 hafta boyunca taze kalsın! İşte yöntemi!

Ekmeğiniz küflenmeden 3 hafta boyunca taze kalsın! İşte yöntemi!

Fırından sıcacık ve çıtır çıtır bir şekilde alınan ekmekler eve geldikten 2 gün sonra sertleşip küflenmeye başlıyor. Bunun önüne geçmek için ise bazı yöntemler var. Kereviz sapıyla ekmeklerinizi 3 haftaya kadar taze tutabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yaşam

18.03.2024, 14:10

Ekmeklerin hemen küflenmemesi için ne yapmalı? Ekmekler nasıl haftalarca taze kalabilir? İşte cevaplar...

Ekmek Türk kahvaltı ve yemek kültürünün olmazsa olmazlarından. Öyle ki ülkemizde günde 95 milyon adet ekmek tüketiliyor. Fırından alınmış sıcacık ekmeğin yerini hiçbir yiyecek tutamaz. Ancak alınan ekmekler ne yazık ki her zaman taze kalmıyor. Genellikle ikinci günde bayatlama, ardından da küflenme süüreci başlıyor. 

21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

EKMEKLER 3. GÜNDE BAYATLAMAYA BAŞLIYOR

Sertleşen ekmekler ufalanıp köftelerde kullanılabiliyor veya yumurta ile birleşip nefis bir kahvaltılık oluyor ancak küflenince gittiği yer ne yazık ki ekmek toplama noktaları oluyor. Peki günümüzde fiyatları da bir hayli artış gösteren ekmekleri taze tutmanın bir formülü yok mu? 

Öncelikle ekmeğin daha uzun süre taze kalması için, bir ekmek kutusu veya dolap kullanmakta fayda olduğunu unutmayın. Bu çeşit bir saklama yöntemiyle ekmekleriniz daha geç bayatlayacaktır. 

Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Haberi Görüntüle

EKMEĞİ BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ

Raf ömrü daha uzun olsun istiyorsanız, ekmekleri koyacağınız yer buzdolabı olmalı. Bütün somunu yemeyeceğinizden endişeleniyorsanız da, ekmeği dondurmayı düşünün.

Ekmeği dondurmadan önce hava geçirmez bir kaba koymanız veya dondurucu poşetlerine sarmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde saklayarak somunun kurumasını engellemiş olursunuz. Yemek istediğiniz miktarda ekmeği dondurucudan çıkarınca doğrudan tost makinesi veya fırına alıp ısıtın. 

26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

KEREVİZ SAPI, EKMEĞİN BAYATLAMASINI ÖNLER

Ekmeğin tazeliğini korumada çok ilginç bir yöntem de var. Ekmeğin küf yapmaya başladığını gördüğünüz an, bulunduğu torbanın içine kereviz sapı koymak, şaşırtıcı bir sonuca ulaşmanızı sağlayacak.

Ekmek, kerevizin sağladığı nemi emer ve taptaze kalmayı başarır. Kereviz sapı eklediğiniz ekmek poşetini buzdolabında 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz. 


Loading