Yandex Metrica

Hakan Fidan reformu! Önce MİT sonra Dışişleri Bakanlığı: Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Hakan Fidan reformu! Önce MİT sonra Dışişleri Bakanlığı: Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Daha önce MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeni baştan dizayn eden Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da yeni reforumun ilk adımını attı. Fidan bakanlığın genel müdürlüklerini artırırken her coğrafyaya özel müdürlükler kurdu. Bakan Fidan ayrıca Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.

Gündem

03.05.2024, 00:25

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın yeni vizyonu çerçevesinde kurumsal, idari, teknik, fiziki  koşullarında iyileştirmeler gerçekleştirildiği belirtildi. 

2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı en düşük otomatik araçlar listesi 2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı... Haberi Görüntüle

KUZEY VE GÜNEY AMERİKA'DA İKİ AYRI MÜDÜRLÜK

Resmi Gazete'de resmen yayınlanan yeni kararnamede Amerika kıtası, Kuzey ve Güney Amerika Genel Müdürlükleri ayrılarak ikiye bölündü ifadelerine ver verildi.

kuzey ve güney amerika haritası.jpg

Söz konusu müdürlükleri Kuzey bölümünün başkanlığına Murat Lütem, Güney Amerika Genel Müdürlüğü’ne ise Yaprak Balkan atandı.

AK Parti'den BM kararı sonrası İsrail'e net mesaj: Barbarlığı durduracağız! AK Parti'den BM kararı sonrası İsrail'e net mesaj: Barbarlığı durduracağız! Haberi Görüntüle

İRAN VE IRAK'A DA İKİ AYRI MÜDÜRLÜK

Ayrıca İran ve Irak da artık ayrı iki genel müdürlük olacak. Söz konusu kararnamede daha önce Güney Asya Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan bu ülkelerin genel müdürlüklerine henüz atama yapılmadı. Kararname ile genel müdür yardımcıları belli oldu. İlgili atamaların daha sonra yapılacağı belirtildi.

Erdoğan: Yunanistan'la aramızda çözülmeyecek bir problem yok! Pozitif gündeme yoğunlaşacağız Erdoğan: Yunanistan'la aramızda çözülmeyecek bir problem yok! Pozitif gündeme yoğunlaşacağız Haberi Görüntüle

ORTA ASYA'YA AYRI PARANTEZ

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, "Türk devletleri de ayrı bir genel müdürlüğe bağlı olacak. Orta Asya ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Müdürlüğü kuruldu, bu göreve Gökhan Turan atandı." denildi.

orta asya haritası.jpg

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı açıklamasında bu kararla ilgili, “Türkiye’nin Orta Asya coğrafyasına verdiği önemi ve dış ilişkileri kurumsallaştırma stratejisi doğrultusunda TDT’ye verilen önemi yansıttığı” ifadesi yer aldı.

Bakan Tunç’tan UCM’ye Gazze çağrısı: Suçlular tutuklanmalı Bakan Tunç’tan UCM’ye Gazze çağrısı: Suçlular tutuklanmalı Haberi Görüntüle

İNSANİ YARDIMLAR TEK ELDEN

Reform bunlarla da sınırlı kalmadı Fidan, insani yardımlar konusundaki yapılanmayı da komple dizayn etti. Kurulan genel müdürlük ile ilgili yapılan açıklamada "İnsani ve Teknik Yardımlar Genel Müdürlüğü, doğal afetler ve salgınlarla ilgili ikili ve çok taraflı işbirliği konularının eşgüdümünü yapacak, Türkiye’ye gelecek ve ülkemizden gidecek insani yardımları koordine edecektir." denildi.

Öte yandan açıklamanın devamında, "Türkiye’nin çeşitli coğrafyalarda bölgesel kalkınmanın ve insani yardım konularında proaktif politikalarını yansıtacak uzmanlaşmış bir genel müdürlük teşkil edilmiş oldu" denildi.

Aziz Yıldırım aday olacak mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına geçecek mi? Aziz Yıldırım aday olacak mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına geçecek... Haberi Görüntüle

VİZE VE GÖÇ AYNI ÇATIDA

Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdürlüğü ile Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürlüğü de yeniden yapılandırıldı.

Göç ve vize işlemleri tek bir çatı altında toplandı. Teknolojiyi takip edip bu gelişmelerin uluslararası ilişkilere yansımalarını ele almak üzere Bilim ve Teknoloji Politikaları Genel Müdürlüğü kuruldu.

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi kapı dışarı edildi! CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi... Haberi Görüntüle

YENİ REFORM ADIMLARI GELECEK

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalar milli güvenlik sistemimizin bir parçası. Hem bakanlığımızın hem de personelimizin güvenliğini sağlayacak yapılanmalar ve yenilikler, ülkemizin bekası için elzem” ifadeleri kullanıldı.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading