Yandex Metrica

Zafer annelerin olacak! Diyarbakır annelerinin eylemine iki aile daha katıldı

Zafer annelerin olacak! Diyarbakır annelerinin eylemine iki aile daha katıldı

Çocukları HDP tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır anneleri, 1199'uncu günde HDP Diyarbakır İl Teşkilatı önündeki oturma eylemine devam ederken bugün çocukları dağa kaçırılan iki aile daha eyleme katıldı. Baba Yusuf Avil, "Oğlum senin için buraya geldim, evine dön. Çocuğumu HDP'den istiyorum. Evladımı almadan buradan gitmeyeceğim." diyerek kararlılığını vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 20:10

HDP'yi terör örgütü PKK ile birlikte çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tutan aileler 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemine 1199'uncu gününde devam ediyor.

Diyarbakır annelerine verilen destek her geçen gün büyüdü ve çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler umutla eyleme katıldı.

Şırnak'ta 2015'te 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu İsmail için gelen baba Yusuf Avil ile 2014'te 16 yaşındayken dağa kaçırılan evladı Kadir için gelen baba Nizar Atay da oturma eylemine dahil oldu.

Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Haberi Görüntüle

"EVLADIMI ALMADAN GİTMEYECEĞİM"

Baba Yusuf Avil, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

Oğlunun terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ifade eden Avil, o günden bu yana evladından haber alamadığını belirtti.

Avil, "Oğlum senin için buraya geldim, evine dön. Çocuğumu HDP'den istiyorum. Evladımı almadan buradan gitmeyeceğim." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading