Yandex Metrica

Yunanistan Türkiye'nin yardım çağrısına cevap vermedi

Yunanistan Türkiye'nin yardım çağrısına cevap vermedi

Türkiye'nin birçok noktasında meydana gelen orman yangınları için yardıma hazır olduklarını söyleyen Yunan hükümeti, yardım faaliyetini organize eden Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'nın çağrısına yanıt vermedi.

Gündem

23.01.2024, 17:44

6 gündür orman yangınları ile mücadele eden Türkiye, alevlerin söndürülmesi için Avrupa Birliği'nden yardım talebinde bulunmuş ve 3 yangın uçağı gönderileceği söylenmişti. Fakat Türkiye'nin bu başvurusunun ardından yardım edebileceğini söyleyen Yunanistan'ın tavrı tepki topladı.

KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

"YARDIMA HAZIRIZ" DEMİŞLERDİ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 29 Temmuz tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na telefon ederek Türkiye'deki yangın faaliyetlerine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Bunun yanı sıra, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Türkiye'nin farklı yerlerinde devam eden orman yangınları için 30 Temmuz tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AB'nin, Türkiye'de devam eden yangınlar için yardım edebileceğini belirtti.

Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında elbisesi mi koptu? Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NIN YARDIM TALEBİNE YUNANİSTAN’DAN CEVAP GELMEDİ

AFAD, Türk Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdüm halinde, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'na yangın söndürme uçaklarının temini için başvurdu. Başvurunun ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üye ülkelere destek çağrısı yaparak yardım faaliyetinin organize edilmesine girişti. Bunun sonucunda İspanya ve Hırvatistan, Türkiye'ye uçak göndermek için çalışmalara başladı. Fakat Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üzerinden yapılan talebe cevap vermedi.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

“KENDİ ÜLKEMİZDEKİ YANGINLAR NEDENİYLE YARDIM EDEMEYİZ”

Bunun yanı sıra, Yunan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini arayarak, Türkiye'ye yardım etmeyi öngördüklerini, fakat kendi ülkelerinde meydana gelen yangınlardan dolayı yardım edemeyeceklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading