Yandex Metrica

Yunanistan'ın zalimliği bir kez daha kendisini gösterdi! Göçmenlere insanlık dışı uygulama

Yunanistan'ın zalimliği bir kez daha kendisini gösterdi! Göçmenlere insanlık dışı uygulama

Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Ege Denizi'nden Yunanistan'a girmeye çalışan göçmenlere insanlık dışı uygulamalarda bulunuyor. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu botları Türk karasularına sürüklerken, direnen göçmenlere sopa ile vuruyorlar.

Gündem

23.01.2024, 18:20

Yunanistan, Ege'deki düzensiz göçmenleri kadın ve çocuklar dahil acımasız ve hatta insanlık dışı uygulamalarla geri itmeye devam ediyor.

Kamera kayıtlarıyla da defalarca kanıtlanan bu uygulama ile Yunanistan sahil güvenliği, düzensiz göçmenlerin bulunduğu botları Türk karasularına çekerek getiriyor. Bazen de bir personel göçmen botuna binerek onu Türk karasularına itiyor

Tehlikeli manevralarla göçmen botunun ilerlemesine engel olan Yunan botları göçmenlere sopa ile vuruyor, botu batırmak için teşebbüslerde bulunuyor.

Havaya ateş açan Yunanistan sahil güvenliği botun çevresine de ateş ediyor.

Türkiye tarafından yardım eli uzatılan göçmenlerin arasında Yunan personeli tarafından darp edilenler de bulunuyor.

İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN VE ÖMER ÇELİK'TEN YUNAN ZULMÜNE TEPKİ

Yunanistan sahil güvenliğinin göçmenlere yönelik davranışına Türkiye'den tepkiler gecikmedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan zulmünü sert bir şekilde eleştirdi.

Fahrettin Altun Yunistan'ın göçmenlere yönelik davranışına şu sözlerle tepki gösterdi:

Yunanistan’ın mülteci politikasının içler acısı fotoğrafı… Ne akıl alır, ne de vicdan… Ne yazık ki Batı dünyası, Avrupa Birliği Yunanistan’ın bu tutumu karşısında sessiz. Bu, insanlık adına bir utanç tablosudur!

Ömer Çelik ise şu paylaşımı yaptı:

Ahlaksızlık ve zalimlik! Yunan güçleri göçmen botunu sürüklüyor, şişliyor; savunmasız insanları ölüme sürüklüyor. Bütün bunlar NATO unsurunun gözünün önünde gerçekleşiyor. AB seyrediyor… 
Türk Sahil Güvenliği olmasa ölecek bu insanlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading