Yandex Metrica

Yunan Spiker'in tedirginlik kaynağı bu kez İbrahim Karagül: Türkler Viyana'da durmayacak!

Yunan Spiker'in tedirginlik kaynağı bu kez İbrahim Karagül: Türkler Viyana'da durmayacak!

Türk silahlarını zaman zaman Türklerden bile iyi takip eden Yunan Spiker Theodoratos, TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün 'Malazgirt' yazısını analiz ederek Avrupa'ya seslendi: Türklere karşı yeni bir Haçlı Sefer lazım, çünkü bu kez Viyana'da da durmayacaklar!

Gündem

15.03.2024, 23:44

Türk savunma sanayiine yönelik vidyo analizleriyle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Yunan spiker Ionnis Theodoratos, bu kez TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün Yeni Şafak'taki bir yazısını gündeme taşıdı. 

"Türkler Büyük Selçuklu devletini canlandırmak istiyor" diyerek Karagül'ün geçtiğimiz yılki yazısından pasajlar okuyan Theodoratos, Yunanlıların dikkatini bir kez daha 'Türkiye tehdidine' yöneltti. 

"İbrahim Karagül, Osmanlı söylemine odaklanan Neo-Osmanlı ve Erdoğancı seçkin bir yazardır. 28 Ağustos'ta çok ilginç bir makale yazdı, oradan kesitler sakladım" diyen Theodoratos, şunları söyledi:

"26 Ağustos 1071 muharebesinden, Malazgirt'in yıldönümünden bahsediyor. Resimde gördüğünüz kişi Selçuklu hükümdarı Alparslan. Bakın ne diyor: Bugün bize karşı Roma ve Bizans var. Roma İmparatorluğu var. Yani Karagül ne diyor? Roma İmparatorluğu artık Türkiye'ye karşı. Diyor ki, en güçlü ordular gelse bile, en büyük işgal hamlelerine kalkışsa bile bu açılan kapılar asla kapanmayacak ve bunu 21. yüzyılda bir kez daha öğrenecekler."

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER BÖYLE DÜŞÜNÜYOR

"Ne demek istediğini anladınız... Sonra diyor ki, Büyük Selçuklular'a, Anadolu Selçuklu Devleti'ne, Osmanlılar'a geri döneceğiz. Türkiye Cumhuriyeti onların halefidir. Sonra diyor ki, Malazgirt'te açılan kapıya benzer yeni bir kapının açıldığını biliyoruz. 950 yıl sonra aynı noktadan başlıyoruz. Malazgirt'te küresel güç merkezini yendik..."

"Ne dediğini anlıyor musunuz? 1071'de bir kapı açıldı. Şimdi bu kapı yine açıldı diyor, yani bugünlerde Türkiye'yi yönetenler Karagül gibi düşünüyor. Yunanistan'da onu lanetlesek de söylediklerine dikkat etmeli ve onunla alay etmemeliyiz. Bin yıl önce olan 1071'in geri geldiğini ve kapıların tekrar açıldığını söyleyerek 'bize karşı Roma İmparatorluğu ve Bizans var' diyor."

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Haberi Görüntüle

HAÇLI SEFERİ'NE HAZIR OLMALIYIZ

Türk kamuoyunun yakından tanıdığı 'Yunan Spiker' Ionnis Theodoratos

"Bizi ve batıyı kastediyor. Bu yüzden Aleksios Komnenos'a (Malazgirt sonrası Bizans'ı yöneten imparator) ihtiyacımız olduğunu söylüyorum, yeni bir jeopolitik Haçlı Seferine hazır olmalıyız. İşler geri döndürülemez boyuta gelmeden önce bu tehdidi bitirmek için Haçlı Seferi... Savaş sadece Türklükle ilgili değil, dini bir faktörü de var. Çünkü Sultan Alparslan, Küçük Asya'yı İslamlaştırdı."

"Malazgirt'i kaybettik. Malazgirt'te ne olduğu artık çok önemli değil. Önemli olan bugün ne yaptığımız. Malazgirt 950 yıl önce oldu ve 80 yıl önce de Küçük Asya felaketini (Yunanlıların denize dökülmesi) yaşadık. Bu bizim için Malazgirt'ten beter! Konstantinopolis'in (İstanbul) düşüşünden bile daha kötü, çünkü esasen Küçük Asya'mızdan kovulduk. Nereye gittik? Batıya gittik ve şimdi diyorlar ki, yeni bir kapı açılıyor."

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

TÜRKLERİ BU KEZ VİYANA DA DURDURAMAZ 

"Neo-Selçuklu kılıcı öyle diyor; 'biz Büyük Selçukluların varisleriyiz'... Türkler böyle diyor. Onlar sadece Neo-Osmanlı değil aynı zamanda Neo-Selçuklu... Yani elimizde yeni veriler var. 'Batıya geliyoruz, Viyana'ya kadar gittik, orada durduk' diyorlar. Bir daha Viyana'da durmamak için bu kez teçhizatlarını artırmaya ve askeri güçlerini hızla ilerletmeye devam ediyorlar. Bu defa Viyana'ya kadar değil, Berlin'e kadar ulaşacaklar."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading