Yandex Metrica

Youtuber Sedat Peker, kurallara uymazsa dijital dünyaya elveda diyecek

Youtuber Sedat Peker, kurallara uymazsa dijital dünyaya elveda diyecek

BAE tarafından uyarılınca sanal 'operasyon'a firari kuklası Erk Acarer üzerinden devam eden Sedat Peker bu kez bardağı taşırdı. Kurallara uymadığı takdirde Peker'in elinden tüm dijital aletler alınacak.

Gündem

23.01.2024, 18:03

Türkiye'den firar ettikten sonra sığındığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) göz hapsinde tutulan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, hükümet muhalifi takipçilerini hayal kırıklığına uğrattı. Başta yurtdışındaki FETÖ üyeleri olmak üzere çok sayıda firarinin mesaj beklediği Peker, 1 Ekim'de yeni iddialarla sosyal medyada açıklama yapacağını söylemesine rağmen ortalıkta gözükmedi. 

Peker'in, dezenformasyona karşı önlemleri artıran Abu Dabi tarafından yeni yaptırımlara uğradığı iddia ediliyor. BAE güvenlik birimleri bir süre önce Peker'i Türkiye'ye yönelik asılsız beyanlarda bulunmaması yönünde uyarmış ve Peker'in Youtube ile Twitter paylaşımlarına kısıtlama getirmişti. 

BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer, Sedat Peker'in mesajlarını yayınladıktan sonra gazeteden kovuldu. 

BAE'nin 'güvenlik' gerekçesiyle uyguladığı yasakları delmeye çalışan Peker, firari casusluk sanığı Erk Acarer'le irtibata geçerek, sansasyonel iddialarını onun Twitter hesabından paylaşma girişiminde bulundu. Acarer'in Peker'in ağzından paylaştığı mesajlar, 2014-2015 döneminde FETÖ'nün Fuat Avni adlı operasyon hesabından medet uman kesimde heyecana yol açtı. 

Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yıpratma kampanyasının temel figüranı haline dönüşmüş Peker'in bu son hareketi, Türkiye ile yeni bir sayfa açma niyetindeki BAE yönetimini kızdırdı. Bu ülkenin güvenlik birimleri, ünlü Youtuber Sedat Peker'i sert biçimde uyararak artık ne kendisinin ne de başka ülkelerdeki kuklalarının Türkiye'yi tehdit eden herhangi bir açıklama yapmasını yasakladı. 

İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı kayıt altına aldı' İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı... Haberi Görüntüle

BİR KEZ DAHA SÖZ DİNLEMEZSE...

Zaten birkaç aydır Türkiye'ye iade edilme korkusuyla yaşayan Peker, BAE'den gelen son uyarıyla birlikte küplere bindi. İddiaya göre Abu Dabi yönetimi, iletilen son uyarıları da dinlemezse Peker'in elindeki tüm dijital aletlere (cep telefonu, kamera, bilgisayar vs...) el koyacak. Bundan sonra mesajlarını firari FETÖ'cüler üzerinden duyurmaya niyetlenen Peker'i bu son yaptırım tehdidi iyice bunalıma soktu. Peker, eğer Türkiye'ye iade edilmez ve bir şekilde başkaları üzerinden mesaj yayma girişimini sürdürürse, BAE'de dijital olanaklardan yoksun şekilde 'analog' bir ortamda yaşayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading