Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı kayıt altına aldı'

İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı kayıt altına aldı'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kendilerini medeni dünyanın birer üyesi olarak addeden devletler apaçık şekilde İsrail'e destek veriyorlar ve bu destekle İsrail, Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor. Bugün kendisi vesilesiyle bir araya geldiğimiz Kanıt belgeseli de işte ısrarla yok sayılan, görmezden gelinen, üzeri örtülmeye çalışılan bu soykırımı delilleriyle gözler önüne seriyor." dedi.

Gündem

29.04.2024, 16:40

Anadolu Ajansının İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gala gösteriminde konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kanıt'ın önce kitap olarak şimdi de belgesel olarak yayımlandığını söyledi. Altun, Kanıt'ın kelimenin tam anlamıyla tarihi bir proje olduğunu ve bu belgeselle İsrail'in 7 Ekim'den bu yana işlediği savaş suçunun ve soykırımın kayıt altına alındığını belirtti. Altun, Uluslararası Adalet Divanı Başkanı, BM Özel Raportörü, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi uluslararası kuruluş çalışanlarının bu belgeselde katkılarının bulunduğunu, Gazze'de yaşanan süreçle ilgili kapsamlı veriler paylaştığını söyledi.

İsrail'in işlediği savaş suçlarını, insanlığın vicdanında açtığı yaraları anlatmaya esasında günlerin yetmeyeceğini vurgulayan Fahrettin Altun, "Hatırlar mısınız, geçtiğimiz günlerde Filistinli bir genç elinde tuttuğu kitabı ateşe verdi ve dedi ki 'Uluslararası hukuk diye bir şey yokmuş, hepsi koca bir yalanmış.' Gerçekten bu çok haklı ve bir o kadar da ahlaklı bir isyan. Aydınlanmacıların, pozitivistlerin, modernistlerin, ilerlemecilerin, Batıcıların insanlığın en üst seviyesi olarak takdim ettiği, içinde bulunduğumuz bu zaman diliminde, tarihin bu evresinde gerçekten hep birlikte insanlığın günden güne ölümünü izliyoruz, nasıl kan kaybettiğini izliyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Filistin halkını dünyanın gözleri önünde yok etmeye çalıştığına ve soykırım uyguladığına dikkati çeken Altun, şunları söyledi: "Kendilerini medeni dünyanın birer üyesi olarak addeden devletler apaçık şekilde İsrail'e destek veriyorlar ve bu destekle İsrail, Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor. Bugün kendisi vesilesiyle bir araya geldiğimiz Kanıt belgeseli de işte ısrarla yok sayılan, görmezden gelinen, üzeri örtülmeye çalışılan bu soykırımı delilleriyle gözler önüne seriyor. Öyle inanıyorum ki bu belgeselle tüm dünya bugün ve yarın, 14 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 34 bin insanın dünyanın gözleri önünde nasıl katledildiğini görecek. Bu denli büyük bir soykırım karşısında insanlığın nasıl bu kadar kör, bu kadar sağır ve bu denli dilsiz olduğunu fark edecek ve kimlerin bu süreçte doğru yerde, kimlerin hakkın yanında, kimlerin yanlış yerde, batılın yanında olduğunu idrak edecek." 

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

"GAZETECİLER STRATEJİK HEDEF OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Belgeselin İsrail şiddetinin gölgesinde çok büyük zorluklarla hazırlanabildiğini aktaran Altun, delillerin AA'nın Gazze'de görev yapan foto muhabiri Ali Jadallah gibi birçok kahramanın canlarını hiçe sayan hakikatperver yaklaşımlarıyla elde edildiğini kaydetti. Altun, İsrail'in gerçeklerin ortaya çıkmasını istemediğini ve bu nedenle gazetecileri hedef almaya devam ettiğini belirterek "Şu ana kadar 140'ı aşan gazeteci ne yazık ki İsrail tarafından katledildi, şehit edildi. İsrail, gazetecileri stratejik bir hedef olarak gördüğü için onlara kasıtlı bir şekilde saldırıyor. Hedef gözeterek bile isteye onları öldürüyor, katlediyor." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in gazetecileri hedef alarak gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemenin yanında dezenformasyonla, yalanla ve kurgulanmış içeriklerle hakikakin üstünü örtmeyi hedeflediğini ifade etti. Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin 7 Ekim'den bu yana 200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettiğini ve doğrusunu dünyaya duyurduğunu hatırlattı.

Üsküdar - Samandıra Metro son durum ne, açıldı mı? Üsküdar - Samandıra Metrosu saat kaçta açılacak? Üsküdar - Samandıra Metro son durum ne, açıldı mı? Üsküdar... Haberi Görüntüle

"SUSMAYACAĞIZ, HAKKI, HAKİKATİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

israil'in tüm dezenformasyonuna ve gerçek bilgiyi engelleme çalışmalarına karşı durmaya devam edeceklerini bildiren Altun, "İsrail'in hem Filistinlileri hem de hakikati sorumsuzca katlettiği bir ortamda, Türkiye olarak biz, şunu çok ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki susmayacağız, medyamızla konuşacağız. Hakkı, hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Zira bu bir hakikat nöbetidir. Tarihin, hakikatin gür sesi olacağız. Mazlumların yanında her daim dimdik duracağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE DE İFTİRA ATTILAR"

Dezenformasyon içerikli haberlerin Türkiye'de de dolaşıma sokulduğunu kaydeden Fahrettin Altun, "Bunları yapmamıza, gerçeği paylaşmamıza ve gerçek ortada olmasına rağmen, Hamas'ı terör örgütü olarak lanse edenler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şerefli 'one minute' çıkışını dahi hazmedemeyenler, onu eleştirenler, İsrail tarafından düşman olarak görülen Türkiye'yi hedefe koymaya ve İsrail'le ilişkilendirmeye kalktılar. Şunu çok açık ve net bir şekilde vurgulamamız gerekir ki Türkiye, şartlar ne olursa olsun, mazlum Filistin halkının yanındadır. Türkiye ne olursa olsun, Filistin davası söz konusu olduğunda açık ve net bir şekilde bütün uluslararası platformları bir imkan olarak görmüştür ve Cumhurbaşkanımız çok gür bir sedayla, Filistin davasının uluslararası alanda birinci derecede liderliğini yapmıştır. Bizim söylemde de eylemde de yerimiz, Filistinli kardeşlerimizin yanıdır. Filistin'e sahip çıkmak hem tarihimizin hem inancımızın hem de insanlığımızın bize yüklediği kutsal bir görevdir. Siyasi ya da başkaca birtakım hesaplar içinde olanları ne ciddiye alabiliriz ne de muhatap alabiliriz. Biz kalbi Filistin'den yana çarpan kardeşlerimizle Filistin davasını sahiplenmeye devam ederiz ve devam edeceğiz. İsrail, Filistin'e destek olduğumuz için fırsat buldukça bize saldırırken, Türkiye'yi İsrail destekçisi olarak göstermeye çalışmak en çok günümüzün İsrail'ini ve İsrail sevenlerini sevindirir. Kalbimiz Filistin için atarken, gündemimiz Filistin iken bu kampanyalar yüzünden Filistin davası, mazlum Gazzeliler unutturulmak istenmektedir. Buradaki strateji, hedef budur. Filistin'i unutmak, unutturmaya kalkmak da en büyük ihanettir." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading