Yandex Metrica

Yine Nobel peşinde misin? Orhan Pamuk'tan Türkiye'ye küstah sözler

Yine Nobel peşinde misin? Orhan Pamuk'tan Türkiye'ye küstah sözler

Daha önce sözde Ermeni soykırımı hakkında yaptığı açıklamalarla Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan yazar Orhan Pamuk yeniden Nobel peşinde. Türkiye karşıtı küstah açıklamalarıyla ödül komitesine göz kırptı.

Gündem

12.02.2024, 04:53

Yazdığı romanlarda ve verdiği röportajlarda sürekli Türkiye karşıtı görüşler öne süren yazar Orhan Pamuk, küstah sözlerine bir yenisini daha ekledi.

Bir süredir İspanya'da yaşayan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ülkenin başkenti Madrid'teki bir programa katıldı. 

Pamuk burada Ukrayna-Rusya savaşı'na ve bu savaşta Türkiye'nin rolüne dair birtakım açıklamalarda bulundu.

El Mundo'nun haberine göre Orhan Pamuk, Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerde Türkiye'nin başarılı bir diplomasi yürüttüğünü söyledi.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

KÜSTAH SÖZLERİYLE NOBEL KOMİTESİNE GÖZ KIRPTI

Türkiye'nin arabulucu rolündeki başarısına vurgu yaptıktan sonra küstahlaşan Orhan Pamuk, Türkiye'nin kendi içindeki sorunları olduğunu iddia ederek, "Türkiye'nin dünyaya barış getirmek yerine barışı ve demokrasiyi kendine vermekle başlaması gerekir" ifadesini kullandı.

Pamuk, bu sözlerle de sınırlı kalmadı. Röportajlarında sıklıkla siyasi sorulara yanıt verdiği için birçok kez başının derde girdiğini ve Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading