Yandex Metrica

Sitede Ara

Vatandaşı sevindiren karar resmen alındı! BİM, A101 ve ŞOK'a geri getirene ödeme yapılacak

Vatandaşı sevindiren karar resmen alındı! BİM, A101 ve ŞOK'a geri getirene ödeme yapılacak

Marketlerde 2022 yılında yeni bir uygulama resmen başlıyor. Vatandaşlar artık depozitolu ürünlerin ambalajını ŞOK, A101 ve BİM gibi zincir marketlere getirdiğinde ücretin bir kısmını iade alacak.

Gündem

12.02.2024, 23:32

Marketlerde ve diğer satış yapılan noktalarda 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yeni bir döneme girilmişti. Bu yeni dönem kapsamında Ticaret Bakanlığı, marketlerde sebze ve meyve satışına yönelik yeni düzenlemeler getirmişti. 

Düzenlemeler kapsamında sebze ve meyvelerin ambalajlanarak taşınmasında, depolanmasında ve satışa sunulmasında birtakım standartlar belirlenmişti.

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

YENİ DÜZENLEMENİN ESASLARI

Ticaret Bakanlığı'nın marketlerde uyguladığı tedbirler kapsamında çilek, incir ve kayısı gibi ürünler kapalı yerlerde seçmece yapılamayacak.

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

DEPOZİTO UYGULAMASI YENİ YILDA DEVREYE GİRECEK

Sisteme dahil edilen ve standartlaştırılan ürünlerin ambalajlarına yönelik uygulama 1 Ocak 2022'de devreye girecek. 

TÜCA tarafından depozito yönetim kapsamında değerlendirilen, pet, cam, alüminyum ve içecek şişeler bu tarihlerden itibaren depozito kapsamında ŞOK, A101 ve BİM gibi zincir marketlere getirilerek ücret iadesi alınabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading