Yandex Metrica

Uzaya gidecek ilk Türk belli oldu! O ismi Erdoğan açıklayacak

Uzaya gidecek ilk Türk belli oldu! O ismi Erdoğan açıklayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etmişti. Uzaya çıkacak ilk Türk belirlendi. Önce ABD'ye ardından uzaya gidecek.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Bilindiği üzere Türkiye Uzay Ajansı, ülkenin uzay hedeflerini geçtiğimiz yıllarda açıkladı. Hedeflerin başında ise ilk kez bir Türk astronotunu uzaya göndermek var. İlk Türk astronotun kim olacağı da merak konusu. Seçilen kişinin eğitim sürecinin 4-6 ay arasında olacağı belirtildi. Ayrıca 36 bin aday başvuru yaptı.

Ticaret Bakanlığı Michael Jordan imzalı ayakkabı fiyatı ne kadar? Michael Jordan imzalı ayakkabı nereden, nasıl alınır? Ticaret Bakanlığı Michael Jordan imzalı ayakkabı fiyatı ne kadar? Michael... Haberi Görüntüle

ADAYLAR ARASINDA 10 KADIN VAR

36 bin kişinin arasından ise 30 kişi seçildi. Ayrıca 30 aday içerisindeki 10 kişi kadın. Mühendislik, fizik, tıp ve astronomi alanlarından seçilen adayların, katıldıkları projelerden yaptıkları spora kadar tüm özellikleri belirleyici unsur oldu.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

UZAY YOLCULARI HAZIR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada uzaya gidecek adayların belli olduğunu ifade etmişti. Bakan Varank, yaptığı açıklamada ''Adaylarımız aslında belli. Yakın zamanda da inşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak.'' demişti.

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

ASKERİ PİLOT UZAY YOLCUSU

Bir süredir Eskişehir'deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde eğitim alan adayların test aşaması sona erdi. 10'u kadın 30 astronot adayı arasında yapılan testler neticesinde ilk olarak son 15 belirlendi. Ardından ise ABD'li ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi sağlık heyetlerinden oluşan bir ekip tarafından son 7 kişilik liste hazırlandı. Son 7'ye yalnızca erkek adaylar kalırken, bunlar içerisinden bir asil bir de yedek isim belirlendi. Vücut dayanıklılığı ve mevcutta yaptığı işin performans kriterleri de göz önünde bulundurularak belirlenen asil adayın Hava Kuvvetleri'nde görevli askeri pilot olduğu öğrenildi.

Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Haberi Görüntüle

ABD'DE EĞİTİM ALACAKLAR

Belirlenen bu iki aday Amerika Birleşik Devletlerine gönderilecek ve orada zorlu bir eğitime tabi tutulacaklar. Özellikle Uluslararası Uzay İstasyonu'nun çalışması sistemleri hakkında teorik dersler alacaklar. Hem Avrupa hem de Japonya'nın uzay aracı modüllerinde de aşinalık eğitimi alacaklar. Eğitimlerin büyük bir bölümü ABD'de olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading