Yandex Metrica

Üstün Dökmen kimdir, kaç yaşında? Üstün Dökmen ne iş yapıyor?

Üstün Dökmen kimdir, kaç yaşında? Üstün Dökmen ne iş yapıyor?

Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında başörtüsü hakkında skandal açıklamalar yapan Psikolog, yazar ve televizyon sunucusu Üstün Dökmen, hayatı merak edilip araştırılıyor. "Başörtülü psikolog, psikiyatrist olmaz. Danışanla empati kuramazlar." sözleriyle tepkilerin odağında yer alan Üstün Dökmen hakkında kullanıcılar; ''Üstün Dökmen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Üstün Dökmen evli mi? Üstün Dökmen'in çocuğu var mı? Üstün Dökmen ne iş yapıyor? sorularına yanıt arıyorlar.

Gündem

22.02.2024, 22:50

Psikolog Üstün Dökmen, başörtülü psikolog ya da psikiyatrist olamayacağını sözlerini söylemesinin ardından ülke gündemine oturdu. Bu sözlerin ardından Dökmen'in kim olduğu, hangi mesleği yaptığı ve özel yaşamı merak edilip araştırılıyor. 

Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da... Haberi Görüntüle

ÜSTÜN DÖKMEN KİMDİR?

Üstün Dökmen 1954 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1971 yılında Ankara'da Cumhuriyet Lisesi'nden mezun olan Dökmen, sonrasında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. 1986 yılında Psikolojik Danışma ve Rehberlik doktorasını tamamlayan Dökmen, 1988'de doçent, 1995'te profesör oldu.

Sosyal bilimlere ilgi duysa da Hacettepe Üniversitesi Fizik Bölümü'ne girdi. Üçüncü sınıfta bu alana ilgi duymadığını fark ederek tekrar sınava girip aynı üniversitede Psikoloji Bölümü'nü kazandı. Mezun olduktan sonra Uygulamalı Psikoloji alanında master yaptı. Ankara Üniversitesi'nde şu anda da Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

TRT1 ve Star TV'de Küçük Şeyler adında bir program hazırlayarak kamuoyu karşısına çıktı. Dört bilimsel kitabının yanında bir de şiir kitabı sahibi oldu. "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi: Kuruluşu, Gelişmesi, Çalışmaları", "Okuma Becerisi İlgisi ve Alışkanlığı Üzerine Psiko-Sosyal Bir Araştırma", "İletişim Çatışmaları ve Empati", "Sosyometri ve Psikodrama" isimlerinde kitapları bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü mesajı Haberi Görüntüle

ÜSTÜN DÖKMEN'İN ÖZEL HAYATI

Üstün Dökmen, meslektaşı Prof. Dr. Zehra Yaşın Dökmen ile evlendi. Çiftin iki kızı bulunuyor.

ÜSTÜN DÖKMEN KİTAPLARI

İletişim Çatışmaları ve Empati, 1994.
Sosyometri ve Psikodrama Kuramsal Temeller / Uygulamalardan Örnekler / Yeni Yaklaşımlar, 1995.
Selam, 1996.
Varolmak Gelişmek Uzlaşmak, 2000.
Yağmurda Yangın, 2002.
Bir Yumurtanın Tarihçesi veya Bir Yumurta Pişirme Tarifi, 2002.
Komşu Köyün Delisi, 2004.
Küçük Şeyler, 2004.
Oyunlar Otoyolda Piknik / Padişah-ı Hali Osman, 2005.
Ladesçi, 2006.
Küçük Şeyler 2, 2006.
Nokta Nokta Hanımın Hayatı, 2007.
Küçük Şeyler 3 Yaşama Yerleşmek, 2008.
Küçük Şeyler 4 Eşitler Evi, 2009.
Miyase'nin Kuzuları, 2009.
İnsanın Korunakları 1 Deriden Kültüre, 2010.
İnsanın Korunakları 2 Mimari,2011.
Kelebekler ve İnsanlar, 2011.
Metrestepe, 2013.

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

ÜSTÜN DÖKMEN OYUNLARI

Oyunlar-Otoyolda Piknik-Padişah 1 Hali Osman
Bir Yumurtanın Tarihçesi veya Bir Yumurta Pişirme Tarifi
Toplumsal Cinsiyet
Yağmurda Yangın
Selam
Komşu Köyün Delisi (Tiyatro Oyunu)
Ladesçi (Yaşamın Kerteriz Defterinden Bir Roman).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading