Yandex Metrica

Türkiye'nin diplomasi zaferi! Rusya iki şehirden askerlerini çekiyor

Türkiye'nin diplomasi zaferi! Rusya iki şehirden askerlerini çekiyor

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan barış masası dünya tarafından ilgi ile takip edildi. Rusya Ukrayna heyetlerinin görüşme sonrasında yaptığı olumlu açıklamaların ardından Rusya Savunma Bakanlığı Kiev ve Çernihiv’e yönelik saldırıların durdurulduğunu açıkladı. İki ülke, Türkiye sayesinde barışa en çok yaklaştığı günü yaşadı.

Gündem

23.01.2024, 19:03

Tüm dünyanın gözü dün İstanbul'da Rus ve Ukraynalı heyetler arkasında gerçekleşen 4,5 saatlik barış görüşmesindeydi. Heyetlerin görüşmesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma ilgi ile takip edildi. Heyetler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışladı.

Müzakerenin ardından Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin yaptığı olumlu açıklamalar iki ülke arasındaki barışın zeminini hazırladı.

Türkiye'de yapılan görüşmenin sona ermesiyle birlikte Rusya Savunma Bakanlığı Kiev ve Çernihiv’e yönelik saldırılarını durdurma kararı alındığını duyurdu.

UkraynaGenelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının 34. gününde son durum değerlendirildi.

Rus ordusunun Kiev şehrini kuşatma görevini yerine getiremediği belirtilen açıklamada, Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmeye devam eden Rus ordusunun muhtemelen birliklerini ülkenin doğu yönünde yoğunlaştıracağı belirtildi.

Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN GARANTÖR OLMASINI İSTEDİLER

İstanbul’da yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Ukraynalı yetkili, ülkesinin Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’ın durumu hakkında 15 yıllık bir istişare süreci başlatmayı da teklif ettiğini söyledi.

Anlaşma tam bir ateşkes durumunda yürürlüğe girecek.

Ukraynalı yetkili garantör ülkeler arasında İsrail, Polonya, Kanada ve Türkiye’nin yer alabileceğini de söyledi. Yapılan açıklamada, ‘Ukrayna, Türkiye’yi ana güvenlik garantörlerinden biri olarak görmektedir’ denildi.

Ukrayna heyeti, 2-3 hafta sonra yapılacak bir sonraki müzakerelerde garantör ülkelerin de yer almasını istediklerini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading