Yandex Metrica

Türkiye, Libya'da askeri üs kuruyor: El Khums Limanı 99 yıllığına kiralandı

Türkiye, Libya'da askeri üs kuruyor: El Khums Limanı 99 yıllığına kiralandı

Aktif Doğu Akdeniz politikası izleyen Türkiye, Libya'daki El Khums Limanı'nı 99 yıllığına kiraladı. Daha önce Libya ile deniz yetki anlaşması imzalayan Türkiye, bu kez de Libya'da askeri üs kuracak.

Gündem

02.04.2024, 20:52

Türkiye bir yandan Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmalarını devam ettirirken bir yandan da bölgedeki varlığını arttırmak için her geçen gün yeni hamleler yapıyor. Türkiye, yei bir hamlede daha bulundu ve daha önce deniz yetki anlaşması imzaladığı Libya'da bu kez askeri üs kuracak.

Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

ANLAŞMA 99 YILLIK

Türkiye, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki kenti Khums'da bulunan Khums Limanı'nı askeri üs kurmak için 99 yıllığına kiraladı. Bölgede kurulacak askeri üsse Libya harekâtını başarıya ulaştıran Türk milli İHA/SİHA sistemleri ile hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması planlanıyor.

Aziz Yıldırım Sezgin Gelmez'e Aziz Yıldırım Sezgin Gelmez'e "atçı" dedi! Sezgin Gelmez kimdir? Haberi Görüntüle

TÜRK DEGS DUYURDU

Türkiye'nin Libya'daki girişimini İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Cihat Yaycı'nın başkanlığını yaptığı Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) sosyal medya hesabından duyurdu. 

Türk Degs paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, Libya'da askeri üs kurmak için El Khums Limanı'nı 99 yıllığına kiraladı.
Türk Deniz Kuvvetleri ve Kara kuvvetlerine verilecek olan limanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri üs kuracak.
Kiralanan liman ile birlikte Türk deniz yetki alanlarına karşı da önleyici savunma ve aynı zamanda da ticari gemilerin güvenliğini sağlayacak."

Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur? Gelire göre tarife ne demek, nasıl olur? Haberi Görüntüle

TÜRK SAVAŞ GEMİSİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Türkiye'nin üs kurmak için kiraladığı Khums Limanı'nı yakınlarında geçtiğimiz gün Türk savaş gemisi görülmüştü. Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait G sınıfı bir fırkateyn ve ona eşlik eden Sikorsky helikopterleri 13 Ağustos günü El Khums limanı yakınlarında olduğu belirlenmişti. 

Ayten Gökçer neden öldü, kaç yaşındaydı? Ayten Gökçer hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? Ayten Gökçer neden öldü, kaç yaşındaydı? Ayten Gökçer hangi dizilerde... Haberi Görüntüle

SIRADA VATİYE ÜSSÜ VAR

Türkiye-Libya arasındaki askeri işbirliğinin bir üst safhaya taşınması kapsamında Vatiye Askeri Hava Üssü’nün Türkiye’nin kullanımına verilmesi de gündemde. Hava araçlarıyla tahkim edilecek Vatiye ile birlikte bir adım da Akdeniz kıyısındaki liman kenti Misrata’da atılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading