Yandex Metrica

Türkiye ile Kırgızistan arasında "sanayi ve teknoloji" anlaşması

Türkiye ile Kırgızistan arasında "sanayi ve teknoloji" anlaşması

Türkiye ile Kırgızistan arasında sanayi ve teknoloji alanında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, derinleştirilmesi için yeni bir anlaşma imzalandı. Aynı zamanda Kırgızistan’da bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de kurulacak.

Gündem

23.01.2024, 18:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzaev söz konusu anlaşmaya imza attı.

Varank, bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmelerde, ağustos ayında Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıldönümü olduğunu anımsatarak, Türkiye’nin bu bağımsızlığı tanıyan ilk ülke olduğunu belirtti.

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

“PEK ÇOK SAHADA İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİREREK İLERLETTİK”

O günden günümüze kadar Kırgızistan ile ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı ekonomik çıkarları artırmak üzere çalıştıklarını belirten Varank, “Bugün yapılan görüşmeler ve atılan imzalarla kalkınmanın temeli olan sanayi ve teknoloji alanında da iki ülkeyi çok daha ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Varank, 30 yıl zarfında siyaset, ekonomi, ticaret, sanayi, sağlık, tarım, kültür ve gençlik-spor gibi pek çok sahada ilişkileri derinleştirerek ilerlettiklerini belirterek, 2011 yılında oluşturdukları Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi sayesinde de stratejik müttefik konumuna geldiklerini söyledi.

Söz konusu anlaşmayla ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesinin önünü açıklarından bahseden Varank, ikili ticaret hacminin geliştirme yolunda önemli bir adım atıldığını dile getirdi.

Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü! Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

KIRGIZİSTAN’A ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Varank, anlaşmanın devamı niteliğinde Türkiye’nin sanayi alanındaki tecrübesini Kırgızistan’a taşımak istediklerini söyleyerek, Kırgızistan’da bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzaev da Türkiye'nin deneyimlerinden yaralanmak için teknoloji, bilgi birikimini Kırgızistan'a transfer edecek OSB konusunda destekleri için Bakan Varank'a teşekkür etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye bozuk metro tepkisi: Yine algı, yine kandırmaca, yine yalan AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye bozuk metro tepkisi:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, MEVZUAT, BİLGİ-BİRİKİM, TECRÜBE GİBİ ALANLARDA DESTEK VERECEK

Mutabakat zaptıyla, sanayi alanında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, derinleştirilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Kırgızistan'da kurulacak olan OSB'ye mevzuat, bilgi-birikim, tecrübe gibi alanlarda Türkiye'nin destek vermesi planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading