Yandex Metrica

Türkiye gemi hazırladı! Rusya 'evet' derse Mariupol'deki askerleri almak için yola çıkacak

Türkiye gemi hazırladı! Rusya 'evet' derse Mariupol'deki askerleri almak için yola çıkacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus kuşatması altındaki Mariupol'de bulunan 1500'e yakın Ukrayna askerini Berdyansk Limanı'ndan gemiyle tahliye etmek için Moskova'ya teklif ilettiklerini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 19:16

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna'nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde bulunan askerlerin güvenle tahliyesi için Rusya'ya ilettikleri teklifi açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a verdiği demeçte Kalın, Azovstal demir-çelik fabrikası ve çevresinde bulunan yaralı Ukraynalı askerlerin 'denizden tahliye edilmeleri için Ruslara teklif götürdüklerini' bildirdi. 

Kalın'ın açıkladığı plana göre Azovstal'daki Ukraynalı askerler Mariupol'ün hemen batısındaki Berdyansk Limanı'na götürülecek ve bir Türk gemisi onları Karadeniz'den İstanbul'a götürecek. 

"Bu şekilde yapılabilirse mutlu oluruz. Biz hazırız. Gemimiz de yaralı askerleri ve diğer sivilleri Türkiye'ye getirmeye hazır" diyen Kalın, o bölgede tahliye edilmeyi bekleyen kişi sayısını 1500 olarak tahmin ettiklerini belirtti. Bunlardan 450'sinin yaralı vaziyette oldukları düşünülüyor. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

ESİR TAKASI İÇİN GÖRÜŞÜYORLAR

Mariupol'de Azovstal tesisleri altındaki tünellerde barınan Ukraynalı askerler için Kiev yönetimi bir süredir Ruslarla temas halinde. Karşılıklı esir takası konusunda müzakereler sürdüğü için Türkiye'nin kurtarma teklifi konusunda ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan net bir cevap gelmedi. 

İbrahim Kalın, taraflar uzlaştığı takdirde İstanbul'da hazır durumda bekleyen geminin Berdyansk Limanı'na doğru Karadeniz'e hemen açılabileceğini belirtiyor. Mariupol'deki askerler bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettikleri görüntülerle yardım çağrısında bulunuyor, Türkiye'nin kendilerini bölgeden kurtarmasını istiyordu. 

16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan BEDAŞ elektrik kesintisi programı 16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman... Haberi Görüntüle

ŞU AN AZOVSTAL'A FOSFOR BOMBASI YAĞIYOR


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading