Yandex Metrica

Türkiye'den Suriye operasyonlarını eleştirenlere yanıt: Yaraya tuz basıyorsunuz

Türkiye'den Suriye operasyonlarını eleştirenlere yanıt: Yaraya tuz basıyorsunuz

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik terörle mücadele operasyonlarına gelen eleştirilere yanıt verdi. Feridun Sinirlioğlu, "Terör örgütünün ismini demokratik diye değiştirmek demokrasiye hakarettir. Yaraya tuz basıyorsunuz." sözleriyle tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 20:07

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde açıklamalarda bulunurken Suriye'nin kuzeyinde dolaşan eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye'nin ulusal güvenliği için hayati bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Feridun Sinirlioğlu, YPG/PKK'nın kolu sözde "SDG"nin saldırılarını sosyal medya hesaplarında açıkça üstlendiğini dikkat çekti. Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarını eleştiren ülkelere 13 Kasım'da 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 80'den fazla kişininse yaralandığı İstanbul ve daha sonra Gaziantep'te meydana gelen terör saldırılarını hatırlattı.

CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! Haberi Görüntüle

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Sivilleri hedef alan terör saldırılarının kabul edilemeyeceğini, hiçbir ülkenin halkına ya da topraklarına yönelik kasıtlı saldırılara müsamaha gösteremeyeceğini belirten Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkı ve Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! Haberi Görüntüle

''İSMİNİ DEĞİŞTİRSENİZ DE NİYETİ DEĞİŞMEZ''

"YPG/PKK'ya yönelik terörle mücadele operasyonlarımızın DEAŞ'a karşı mücadeleyi olumsuz etkileyeceği yönündeki açıklamalar gerçeklikten kopuk.'' diyen Sinirlioğlu, şu ifadeleri kullandı; ''Gerçek olan DEAŞ'ın bu tür açıklamalar yapanların hataları ve yanlış stratejileri nedeniyle komşu ülkeler için tehdit teşkil etmeye devam etmesi. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü olan 'Suriye Demokratik Güçleri'nden taşeronluk hizmeti alarak mücadele edilemeyeceği konusunda defalarca uyardık. SDG, YPG/PKK'nın ta kendisi. Bu terör örgütünün ismini istediğiniz kadar değiştirseniz de niyeti değişmez. Hatta ismini 'demokratik' olarak değiştirerek küresel terörle mücadeleyle dalga da geçebilirsiniz. Bu demokrasiye hakarettir. YPG/PKK'nın elinde Türk ve Suriyeli sivillerin kanı olan bir terör örgütü olduğu gerçeğini ise değiştiremezsiniz."

2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama sayısı kabine toplantısında açıklanacak mı? 2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama... Haberi Görüntüle

''YARAYA TUZ BASIYORSUNUZ''

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'ın "SDG'nin İstanbul'daki terör saldırısını üstlenmediği" yönündeki açıklamasına sinirlenen Büyükelçi Sinirlioğlu, "Bugün maalesef, yaraya tuz basan, sözde SDG'nin İstanbul'daki terör saldırısını inkar ettiği açıklamaya atıfta bulunulduğunu da duyduk. Güvenlik Konseyi'nde bir terör örgütünün açıklamasına atıfta bulunmak kabul edilemez ve bu bizim istihbaratımıza yapılmış bir hakaret."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading