Yandex Metrica

Türkiye adı Deutsche Welle'nin gündeminde! Nereden saldıracaklarını şaşırdılar

Türkiye adı Deutsche Welle'nin gündeminde! Nereden saldıracaklarını şaşırdılar

Türkiye uluslararası alanda Turkey olarak anılan adını Türkçeleştirerek 'Türkiye' olarak değiştirme kararı aldı. Konuyu irdeleyen Almanya merkezli Deutsche Welle, Türkiye'nin bu kararının amacı ile ilgili bir video yayınladı. Diğer yandan DW tam da yayın politikasından beklenildiği gibi Türkiye karşıtı ifadelerle izleyicilerinin karşısına çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:27

Türkiye'nin uluslararası alanda Turkey olarak anılan adı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile 'Türkiye' olarak değiştirildi. İlk olarak Bakanlıklar tarafından değiştirilen isim uluslararası alanda hızlı bir şekilde kabul gördü. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ile ilgili yaptığı konuşmalarda Turkey yerine Türkiye adını telaffuz ederken, Birleşmiş Milletler Konseyi'nde de Türkiye adı kullanıldı. 

Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak, bilet alınacak mı? Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık... Haberi Görüntüle

TURKEY ADI RAFA KALKTI

Türkiye'nin uluslararası alanda jeopolotik rolü arttıkça Türkçe bir isim ifadesi kullanımı ihtiyacı arttı. Türkiye'nin bir marka haline gelmesi amaçlanırken devlet yönetimi bu kapsamda yeni bir adım atarak Turkey adının tamamen rafa kaldırıldığını bildirdi. 

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TURKEY DİYEN MUHABİRE UYARI 

Diğer yandan Türk makamları Türkiye adının kullanılmasını teşvik ederken geçtiğimiz hafta, İrlanda ve Norveçli mevkidaşlarıyla birlikte yaptığı basın toplantısında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yabancı bir muhabirin "Turkey" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu kendisine soru sormak isteyen muhabire "Türkiye demek istediniz herhalde" diyerek uyardı.

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

BBC TÜRKİYE ADINI KULLANMAYA BAŞLADI

Diğer yandan İngiltere merkezli BBC televizyonu, Türkiye'nin İngilizce adı olan 'Turkey'i değiştirerek, 'Türkiye' adı altında yeniden markalaşmaya çalıştığını yazdı.

Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken yorum Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken... Haberi Görüntüle

DW TAM DA YAYIN POLİTİKASINDAN BEKLENİLDİĞİNİ YAPTI 

Son olarak Almanya merkezli Deutsche Welle, Türkiye'nin markalaşma hamlesi ile ilgili bir video yayınladı. 

Söz konusu videoda Türkiye'nin yeniden markalaşma serüvenine yer verildi. 

Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden ilginç anlara sahne oldu! Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden... Haberi Görüntüle

DW'DEN 'TÜRKİYE' KARŞITI PROPAGANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklamalarına yer veren DW, yayın politikasından beklendiği gibi video sonlarında Türkiye karşıtı propanda ifadeleri kullandı. Türkiye'nin ekonomik problemlerine markalaşma hamlesinin yardım etmeyeceği iddia edilirken, İstanbul'da bulunan turistlere Türkiye'nin telaffuzu ile ilgili sorular soruldu.

Bilinçli olarak seçilen turistler Türkiye'nin markalaşma hamlesinin bir işe yaramayacağı iddiasında bulunurken, Turkey adını kullanmaya devam edeceklerini belirttiler. Ayrıca Trevor Noah isimli bir komedyenin Turkey adı ile dalga geçtiği anlara yer veren Deutsche Welle açık açık Türkiye'yi anlamsız bir kara mizaha alet etmeye çalıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading