Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk halkı doktorlara TTB'ye soruyor: Kaç para istiyorsunuz?

Türk halkı doktorlara TTB'ye soruyor: Kaç para istiyorsunuz?

En düşük maaşları 13 bin TL. Birçoğu ayda 20 bin liradan fazla kazanıyor. Ama bağlı bulundukları TTB ile bir olup vatandaşa sağlık hizmeti vermiyor, 'fakiriz' diyorlar.

Gündem

23.01.2024, 18:58

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) sağlık hizmetlerini aksatan 'grev' çağrısı sosyal medyada infial uyandırdı. Bazı hastanelerde sağlık personeli TTB merkezli grev bildirisine uydu. Bu nedenle vatandaşlar sağlık hizmetlerine erişmekte güçlüklerle karşılaştı. 

Dünkü 14 Mart Tıp Bayramı'nda başlayan ve bugün de devam eden grevler, doktorların maaşı göz önüne alındığında büyük tepki çekiyor. 

Yayınladığı bildiride kendi cümlelerini kuramayıp Melih Cevdet Anday ile Nazım Hikmet imzalı şiirlere sarılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yazmayı başarabildiği birkaç satırlık mesajda da bolca fakirlik edebiyatı yaptı. 

Matej Boltauzer kimdir? EuroLeague hakemi Matej Boltauzer neden tutuklandı? Matej Boltauzer kimdir? EuroLeague hakemi Matej Boltauzer neden tutuklandı? Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜĞÜ BİLE ASGARİ ÜCRETİN 3 KATI

Ülke genelinde bazı doktor ve hemşirelerin "Vazgeçmiyoruz, hakkımızı alacağız", "Buradaydık, burada kalacağız" ifadeleriyle yaptığı eylemler, net asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğu Türkiye'de sağlık çalışanlarının gelir durumunu yeniden gündeme taşıdı. 

Kamu kurumlarında çalışan bir doktorun maaşı şu an en düşük 13 bin TL. Yani asgari ücretin 3 katı. Özel sağlık kurumlarında bu rakamın katbekat fazlasını kazanabilen doktorlar, devletin 13 bin TL ile yetinmeyip maaşları daha da yukarı çekmesini istiyor. Asgari ücretin 3 katını kazanmalarına rağmen doktorların maaş doyumsuzluğuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyenlerin özel sektörde çalışmakta serbest olduğunu dile getirmişti. 

Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Haberi Görüntüle

ÖZEL SEKTÖRDE RAKAMLAR UÇUYOR 

Özel hastanelerde doktorların maaşı kariyer ve uzmanlık durumuna göre değişmekle birlikte 30 binlerden 500 binlere dek giden rakamlar arasında değişiyor. Buna ek olarak 'işyeri hekimliği' de yapabilen doktorlar şirketlerden 7 bin ilâ 35 bin TL arasında ücret alıyor. 

Ama mevcut gelirleri, doktorlara bir türlü yetmiyor. Bu açgözlülüğe sosyal medyada tepkilerini dile getiren bir vatandaş, "Asker savaşta maaş lafı etse 'hain' deriz. Doktor hastanede maaş yüzenden hastaya bakmıyor ve 'sağlık kahramanı' oluyor" diyor. 

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra... Haberi Görüntüle

'TÜRK' İFADESİNİ ACİLEN KALDIRIN

Türk Tabipler Birliği tabelasındaki 'Türk' ifadesinin acilen kaldırılması gerektiğini kaydeden yüzbinlerce vatandaş, geçmişte PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması çağrısı da dahil olmak üzere pek çok kez terör örgütlerine yakın durmuş bu oluşumun lağvedilmesi gerektiğinde hemfikir. 

Maaş bahanesiyle sağlık sistemini felç etmek isteyen TTB yöneticileri, koronavirüse karşı geliştirilen milli aşı Turkovac'ı da Avrupa medyasında kötülemeye çalışmış; Amerikan, Alman, Rus, Çinli yahut İngiliz aşılarına karşı daha önce göstermedikleri şüpheleri Turkovac'a yöneltmişlerdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading