Yandex Metrica

Sitede Ara

TTB Başkanı Fincancı'nın dosyasıyla ilgili kritik gelişme! İstanbul'a gönderildi

TTB Başkanı Fincancı'nın dosyasıyla ilgili kritik gelişme! İstanbul'a gönderildi

Terör örgütü PKK'nın bağlantılı oldğu yayın organında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'kimyasal silah' iftirası atan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propogandası' yapmak suçundan hazırlanan iddianame 'yetkisizlik' kararıyla İstanbul'a gönderildi.

Gündem

23.01.2024, 22:16

Terör örgütü PKK'yla bağlantılı televiyon da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'kimyasal silah' iftirası atan Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında hazırlanan iddianameye ilşkin inceleme tamamlandı.

MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel harekât dairesinde kripto FETÖ'cü temizliği! MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel... Haberi Görüntüle

FİNCANCI'NIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, Fincancı'nın ikamet yerinin İstanbul olması, soruşturmanın da burada yürütülmesi nedeniyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinin yargılmaya yetkili olduğuna karar verdi. 

Mahkeme ayrıca sanık Fincancı'nın avukatlarının tahliye talebini reddetti. 

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Fincancı hakkında erör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da evinde gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim'de Ankara sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Fincancı'nın, TSK'nın meşru müdafaa kapsamındaki legal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle "terör örgütü propagandası" yaptığına dikkat çekilen iddianamede, sanığın 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading