Yandex Metrica

Tokyolu Ümit'in son yalanı İçişleri'ni çileden çıkardı: Bir deliyi başımıza saldılar...

Tokyolu Ümit'in son yalanı İçişleri'ni çileden çıkardı: Bir deliyi başımıza saldılar...

İdlib'de çocuklar kışın soğuktan donarak ölmesin diye Türk hayırseverlerce yaptırılmakta olan briket evler Tokyo doğumlu Ümit Özdağ'a dert oldu. Briket evler için valiliklerden destek istendiğini iddia eden Özdağ'ın yalanı yarım saat içinde kursağında patladı. Hızını alamayan Özdağ Kasaplar Odası ile de dalaştı.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yeni bir yalanla gündemde. Özdağ, karda-kışta çadırda barınmaya çalışan, soğuk havalarda zaman zaman donarak can veren Suriyeliler için briket evler yapılmasından rahatsız oldu.

İdlib'de 62 bin 145 briket evin yapıldığını, hedefin ise 100 bin 603 briket ev olduğunu duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımını alıntılayan Ümit Özdağ, Türkiye'deki valiliklere yazı yollanarak briket evler için kaynak aktarılmasının istendiğini iddia etti. 

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

İŞTE TOKYOLU ÜMİT'İN O MESAJI

AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları tarafından inşa edilen briket evlerle ilgili Ümit Özdağ'ın bu son paylaşımı, takipçileri ve bot hesaplar tarafından yine sorgusuz sualsiz paylaşıldı. 
Türkiye'nin diğer Müslüman toplumlarla ilişki kurmasının önüne geçmek için nefret tohumları ekmeyi kendine görev edinmiş Tokyo doğumlu Ümit Özdağ, şunları yazdı:

"Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL'yi Suriye'ye aktardı. Seçimden önce bazı Suriyelileri şov amaçlı İdlib'e yollayıp orada besleyecekler."

İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve... Haberi Görüntüle

BİR DELİYİ BAŞIMIZA SALDILAR...

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sözkonusu paylaşımın ardından jet bir bilgilendirme yaparak Ümit Özdağ'ın hamlesini boşa çıkardı. Ordu Valiliğinin açıklamasını alıntılayan Çataklı, Özdağ'ın yine yalan söylediğini belirterek, "Bir deliyi başımıza saldılar. Uğraşıp duruyoruz. Hayırlısı Allah'tan. Ümit Özdağ'ın bitmek bilmeyen, koskoca yeni yalanına Ordu Valiliğimizin cevabı" ifadelerini kullandı. 

Ordu Valiliği'nin açıklama metninde şöyle denildi:

"Ümit Özdağ'ın gerçekdışı ve provokasyon amaçlı paylaşımıyla ilgili açıklamamızdır. 
Ümit Özdağ bugün, 'Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL'yi Suriye'ye aktardı' yalanını ortaya atmıştır. 

Bu iddia tamamiyle gerçekdışı ve provokasyon amaçlıdır. 

Valiliğimizden gönderilen ne bir ödenek ne de il bütçesinden yapılan bir harcama sözkonusudur. 

Hayırsever vatandaşların STK'lara yaptığı bağışlarla gerçekleşen projeye 2020 yılında 35 briket ev yapımı için ilimizdeki STK'lar ve hayırsever iş insanlarımız toplam 210 bin TL bağış ile katkıda bulunmuştur. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

BİR VUKUAT DA KASAPLAR ODASI İLE...

Tokyolu Ümit Özdağ, briket evlere ilişkin yalanından önce Kasaplar Odası ile papaz oldu. KPSS skandalını değerlendirirken "ÖSYM'yi Kasaplar Odası'na bağlayalım, çünkü ÖSYM de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor" şeklinde beyin yakan bir yorumda bulundu. 

Bu ifadelere tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise Ümit Özdağ'dan özür beklediklerini belirterek şunları söyledi: 

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı

"Ümit Özdağ beyefendi bir mesleği küçük düşüremez. Bir mesleğin üzerinde siyaset yapılamaz. Yüzyıllardır sürdürülen bir meslek hakkında böyle konuşmasına gerek yok. Esnaftan aldığımız tepki nedeniyle federasyon olarak Sayın Ümit Özdağ'a bizim üstümüzden kurban kesmemesini söylüyoruz. Esnafımızın bu üsluba karşı Ümit beyden geri dönüş, bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu söylemesi beklentisi var.

Federasyona kayıtlı 40 bin esnafımız bu sözlere tepkili. Siyasi parti genel başkanının bir mesleği küçülterek böyle söylemde bulunması yanlış. Biz küçükbaş da, büyükbaş da kesiyoruz. Biz hayvanları katletmiyoruz. Katil de değiliz. Onur ve gurur duyduğumuz mesleğimizi yapıyoruz. Kimse kasaplık üzerinden ne polemik ne siyaset yapsın. Sayın Özdağ'dan bu kelimelerin yanlış anlaşıldığını söylemesini ve esnafımızı ikna edecek açıklama yapmasını istiyorum."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading