Yandex Metrica

TOGG'dan yeni modellere ilişkin ilk paylaşım: 2026'da yollarda olacak

TOGG'dan yeni modellere ilişkin ilk paylaşım: 2026'da yollarda olacak

Türkiye'nin Otomobili Togg'un Gemlik Kampüsü açılırken, Togg'dan yeni modellere ilişkin paylaşım geldi. C-Sedan ve C-X Coupe'nin görüntüleri ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:00

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Gemlik Kampüsü açılışı yapılırken TOGG'dan heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Türkiye'ye giriş yapacağı tarih verildi: Afrika sıcakları geliyor! Türkiye'ye giriş yapacağı tarih verildi: Afrika sıcakları geliyor! Haberi Görüntüle

C-SEDAN VE C-X COUPE MODELİ GELİYOR

Togg'dan yapılan açıklamada, ''İlk akıllı cihazımız C-SUV’u banttan indirirken, sizi çalışmaları planlarımız doğrultusunda devam eden C-Sedan ve C-X Coupé ile tanıştıralım istedik.'' denildi.

TOGG CEO'su Karakaş Gemlik kampüsü'nde yaptığı açıklamada, ''SUV’u gördünüz. SUV’dan sonra ne var? Sedan, hatchback ve hafif ticari araç olarak kullanılacak seçenekler var. Hatchback yapmaktan vazgeçtik. Cross model hazırlayacağız. 2026’da Cross Coupe geliyor.'' dedi.

Karakaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz yola çıktığımız zaman otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bunu yaparken de iki tane temel hedefimiz vardı. İlk hedefimiz ülkemizin yüzde yüz fikri mülkiyetine sahip olduğu küresel bir mobilite markasını kurmaktı. Bunu yaparken, özümüzden, DNA'mızdan, değerleri içerisine katmaktı. İkincisi tüm dünyada görüyoruz; her şey artık cep telefonunun vakti zamanında geldiği gibi; otomobilin de başına geleceğini işaret etti. Sadece bir otomobil yapmak bizim için hiçbir zaman bir seçim değildi. Otomobilden daha fazlası, dış dünya ile bağlantılı mobil bir cihaz yapmak.

Bu iki hedefin tabi ki aynı anda yapılması gerektiğinin üç farklı boyutu var. Birincisi akıllı cihaz diye tabir ettiğimiz kısmı. İkinci kısmı ekosistem kısmı. Üçüncüsü de gelişimin yapıtaşları.

Biz ocak 2019'da kara kalem çizimlerle başladık ve çok kısa sürede üç boyutlu prototipi oluşturduk. Daha sonra bunu modelledik ve sizlerin de huzurunda Cumhurbaşkanımız ile birlikte 2019 yılında sizlerle buluşturduk. Ve asıl yolculuğumuz artarak, katlanarak gitti. Mayıs 2021'de geliştirdiğimiz ürünlerimizi denemeye başladık. Ve geliştirdiğimiz ürünleri her aşamasıyla denedik. Yani oyunun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu yaptık. Tüm testleri yaptık. Temmuzda deneme üretimimize başladık ve bugün tesisimizi açmak üzere huzurunuzdayız

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading