Yandex Metrica

Tek tehlike deprem değil: Sırada kuraklık var! Türkiye su fakiri olacak

Tek tehlike deprem değil: Sırada kuraklık var! Türkiye su fakiri olacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzmanlar kuraklık tehlikesine dikkat çekiyor. Son 53 yılın ikinci en sıcak ocak ayının yaşanmasının ardından uzmanlar Türkiye'nin su fakiri ülkeler arasına girebileceğini belirtiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:32

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken uzmanlar bir sonraki tehlike olarak kuraklığa dikkat çekiyor. Ocak 2023 son 53 yılın en sıcak ve kurak ikinci ocak ayı olarak kayda geçerken Türkiye ile ilgili kuraklık uyarıları art arda geliyor.

Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan kimdir? Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan... Haberi Görüntüle

ARILAR MEVSİMLERİ KARIŞTIRDI

Kış aylarında kar yağışının son derece az olması ile endişeler daha da arttı. Kış ortasında adeta bahar havası yaşanması ile arılar bile mevsimleri karıştırdı.

Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SU FAKİRİ SINIFINA GİRECEK

Sabah gazetesinden Ali Oktay'ın haberine göre bir ülkede kişi başına düşen yıllık su miktarı bin ile bin 700 metreküp arasında olması 'su sıkıntısı' olarak açıklanıyor. Bu miktarın bin metreküp altına düştüğü ülkeler "su fakiri" olarak tanımlanıyor. Türkiye de kişi başı kullanılabilecek su miktarı açısından 2019 yılında bin 400 metreküple su sıkıntısı yaşayan ülke konumundaydı. Türkiye nüfusunun 10-15 yıl sonra 100 milyona ulaşması halinde bin 100 metreküp kişi başı kullanılabilir su miktarı ile su fakiri sınıfına gireceği tahmin ediliyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Haberi Görüntüle

KONYA OVASI ALARM VERİYOR

İlkbahara yeni girdiğimiz Mart ayının ilk haftasında yağışların yok denecek kadar az olması sadece barajları değil akarsu ve gölleri de vurdu. Türkiye'de ilk SOS veren bölge ise Konya Ovası oldu. Daha önce Konya'da 20-30 metre derinlikten su çıkarken, şimdi 150 metrede bile su bulmak zorlaştı. Barajlarda ise doluluk oranı gözle görülür şekilde düştü. İstanbul'da barajların doluluk oranı Ocak ayında yüzde 31.65, Ankara'da ise yüzde 18.18 oldu. Depremle sarsılan Türkiye'yi bu defa kuraklık sorunu bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading