Yandex Metrica

Tek istekleri eyalet değilmiş: HDP'den Altılı Masa'ya zehir zemberek bildiri

Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanlarının pazarlık yürüteceği toplantı ertelenince PKK'nın siyasi uzantıları Altılı Masa'ya zehir zemberek bir bildiriyle mesaj verdi. Pazarlık için birtakım şartlar açıklayan HDP 'gençlik örgütü', PKK ile mücadele eden güvenlik korucularının yargılanmasını, eğitimin bütün okullarda anadilde yapılmasını, 'Kürdistan'ın anayasada tanımlanmasını istiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanlarının buluşması ertelendi. 18 Mart'ta gerçekleşmesi beklenen toplantının neden iptal edildiğine yönelik soruyu geçiştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Onu bana değil, ev sahibine soracaksınız" ifadesini kullanmakla yetindi. HDP ise 'program yoğunluğu'nu gerekçe gösterdi. 

Kılıçdaroğlu ile görüşecek HDP eş başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan'ın çantasında çetin pazarlık konuları bulunuyor.

Türkiye'yi eyaletlere ayıracak sürecin altyapısını oluşturmak, yetkileri tamamen yerel yönetime devretmek, HDP'li belediyelere hiçbir şart altında kayyum atamamak, anayasadan 'Türk milleti' kavramını çıkarmak, PKK/YPG'ye yönelik operasyonlara son vermek ve Mehmetçiği Suriye, Irak ile Libya'dan çekmek bu başlıklardan sadece birkaçı durumunda...

Fakat pazarlık konularının sadece bunlardan ibaret olmadığı anlaşıldı. HDP gençlik örgütü, Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener başta olmak üzere Altılı Masa'nın tüm paydaşlarına ültimatom niteliğinde bir bildiri yayınladı. 

Kılıçdaroğlu-HDP buluşmasının ertelendiğinin duyurulması sonrası HDP Gençlik Teşkilatınca sosyal medya hesabında yayınlanan mesajlar okuyanların kanını donduracak cinsten. 

Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Haberi Görüntüle

6'LI MASA 7'Lİ MASA OLACAKSA...

PKK'nın siyasi uzantısı HDP örgütü, "Eğer 6'lı masa 7'li masa haline gelecekse..." diyerek yazdığı mesajlarda Kılıçdaroğlu ile Akşener'in uyması gereken şartları açıkladı. O mesajlar şöyle:

  • Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'deki demokrasi sorunu başta olmak üzere hiçbir temel sorunun çözülmeyeceği açıktır. Sadece son birkaç yılda yaşadıklarımız bile bunu kanıtlamaktadır. 
  • OHAL kaldırılacak ve OHAL'e dayanılarak kayyum atanan belediye eş başkanları derhal görevlerine iade edilecektir. 
  • HDP, Kürdistan gerçekliğine uygun olarak ortak vatan, demokratik anayasa kapsamında bu hakikatin yasal statü temelinde kabul görmesi için mücadele eder. 

Bunu içselleştiremeyen, önyargı ile yaklaşan siyasi anlayışla uzlaşamayız. 6'lı masa 7'li masa olacaksa sözümüz budur!

  • Koruculuk sistemi lağvedilecek, suça karışan korucular yargılanacaktır. 
  • Eğitimin bütün kademelerinde anadilde eğitim görülecektir. 

 Bunu içselleştiremeyen, önyargı ile yaklaşan siyasi anlayışla uzlaşamayız. 6'lı masa 7'li masa olacaksa sözümüz budur!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading