Yandex Metrica

Tehlike var! AFAD'tan kritik uyarı! 'Binalardan uzak durun'

Tehlike var! AFAD'tan kritik uyarı! 'Binalardan uzak durun'

Depremlerin etkili olduğu kentlerdeki bazı vatandaşlar eşyalarını kurtarabilmek için hasarlı binalara girmeye çalışıyor. Bu konu hakkında AFAD Hasar Tespit ve Hak Sahipliği Dairesi Başkanı Davut Şahin, bazı binalarda ağır hasar meydana geldiğinin altını çizerek, "Bu aşamada binalarla ilgili ciddi tehditler ve tehlikeler var. Vatandaşlarımızdan binalardan bir süre uzak durmalarını istiyoruz." diyerek vatandaşları uyardı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Türkiye'yi derinden etkileyen ddepremlerde evleri hasar gören vatandaşlardan bazıları, asla girilmemesi gereken binalara girerek eşyalarını kendi imkanlarıyla taşımaya çalışıyor. Adıyaman'da bazı vatandaşların hasarlı binalara yaklaştırdıkları asansörle eşyalarını taşıdıkları görüldü. Kimi vatandaşların ise eşyalarını halat yardımıyla binadan sarkıtarak indirmesi tehlikeyi gözler önüne serdi.

7 ilde 7 ilde "Mahzen" operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: Çok... Haberi Görüntüle

UZMANLAR UYARIYOR 

Artçı sarsıntıların  durmadan devam ettiği deprem bölgelerinde depremzedelerin tehlikeli binalara eşyalarını çıkarmaya çalışmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan uzmanlar, hasarlı binalara giriş yapılmaması için uyarılarda bulunuyor.

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi? İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa... Haberi Görüntüle

"BİNALARDAN UZAK DURUN"

AFAD Hasar Tespit ve Hak Sahipliği Dairesi Başkanı Davut Şahin, AA muhabirine, büyük bir afetin yaşanması sonucu binalarda hasar meydana geldiğini ifade etti.  Çok sayıda binanın yıkıldığını, bazı binaların da ağır hasar gördüğünü altını çizen  Şahin, "Bu aşamada binalarla ilgili ciddi tehditler ve tehlikeler var. Vatandaşlarımızdan binalardan bir süre uzak durmalarını istiyoruz. Özellikle ağır hasarlı ve acil yıkılacak olan binalardan mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

2024 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? 2024 Kurban Bayramı tarihi 2024 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? 2024 Kurban... Haberi Görüntüle

"KENDİLERİNİ TEHLİKEYE ATMAMIŞ OLURLAR"

Vatandaşların evlerinde eşyalarını almak gibi talepleri ve dertleri olduğunu dile getiren Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bir süre daha binalardan uzak durulması gerekiyor. Bu binalar hasar görmese bile yaşanan bir artçıda yıkılabilirler. Yıkılmasa dahi binanın birtakım bölümleri düşmesi sonucu zarar alabilirsiniz. O yüzden binalardan uzak durulmasını öneriyoruz. Bununla alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bir çalışması var. Onlar da binaları 'girilebilir', 'girilemez' ya da 'kısıtlı girilebilir' şeklinde ayırıyor. Bu ayrıma dikkat ederek bakanlığımız ile koordineli onların yönlendirmesiyle hareket ederlerse doğru olur. Kendilerini tehlikeye atmamış olurlar."

Bakan Fidan, Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili konuştu: Terörle mücadelede iş birliğimiz güçlenecek! Bakan Fidan, Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili konuştu: Terörle mücadelede iş... Haberi Görüntüle

"BİNALARDAN UZAK DURSUNLAR"

Vatandaşlardan biraz sabırlı olmaları gerektiğinin altını çizen Şahin, "Artçı sarsıntıların ne getireceği, nasıl bir tehlike doğuracağı gerçekten bilinmez. Binalarının hasar görmediğini düşünseler dahi bu aşamada lütfen binalardan uzak dursunlar." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading