Yandex Metrica

TBMM Başkanı Şentop'tan Fransa Senatosu'na PKK tepkisi!

TBMM Başkanı Şentop'tan Fransa Senatosu'na PKK tepkisi!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Senatosunda düzenlenen bir etkinlikte terör örgütü PKK/YPG mensuplarına madalya verilmesine sert tepki gösterdi. Şentop açıklamasında "Fransa’nın, daha önce başta DAEŞ olmak üzere, işine geldiği zaman terör örgütleriyle açık veya üstü örtülü bir şekilde ilişki kurmasına şahit olmuştuk." ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Türkiye'den terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanıp teröristlere madalya verilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Fransa Senatosu'na tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa'nın terör örgütleriyle açık veya üstü örtülü şekilde ilişki kurmasına şahit olunduğunu belirtirek durumun şaşırtıcı olmadığını kaydetti.

Şentop, sosyal medya hesabından yayımlandığı mesajında, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanmalarının, çok vahim bir durum olduğunu belirtti.

Fransa'nın, daha önce terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütleriyle açık veya üstü örtülü şekilde ilişki kurmasına şahit olunduğunu hatırlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanı olarak ifade etmeliyim ki bir ülkenin parlamentosunun, terör örgütü mensuplarına ev sahipliği yapması, o kurumun itibarını zayıflatır. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantıları ile açıkça saf tuttuklarını tüm dünyaya bir parlamenteri eliyle gösteren Fransa'dan, hukuka, insanlığa ve modern güvenilir bir devlet olmanın gereklerine uygun hareket etmesini bekliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading