Yandex Metrica

Sitede Ara

Taksim'de infial yaratacak tarzda video paylaşan şüpheli yakalandı

Taksim'de infial yaratacak tarzda video paylaşan şüpheli yakalandı

Taksim'de sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Görüntülerin Beyoğlu'ndaki terör saldırısından önce çekildiği ve ilgili videonun 13 Kasım'daki patlamayla ilgili olmadığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:05

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi'nde yabancı uyruklu şahısların İstiklal caddesinde poşeti bırakıp bir anda koşmaya başlaması çevrede korkuya neden oldu. Bu video sosyal medyada büyük tepki çekti. Toplumda infial yaratacak tarzda eylemde bulunan ve bunu sosyal medyada paylaşan 3 kişiden biri gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Taksim İstiklal Caddesi'nde 3 kişinin ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemlerde bulunduğu belirtildi. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığı ve şüpheli A.A'nın Beyoğlu ilçesinde kaldığı otelde yakalandığı bildirildi.

İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı durdurun İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı... Haberi Görüntüle

VİDEO PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesapları incelendiğinde, başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntülerle aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 6 Kasım'da video paylaşımı yaptıkları görüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Her ne kadar görüntüler 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturup toplumda infial yaratsa da videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Ayrıca videoda görülen şapkalı şahıs F.R.’nın 08.11.2022 ve A.O.’nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkemizden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun bilinen patlama olayıyla ilgili olmadığı anlaşılmıştır."

29 Nisan bugün Kabine Toplantısı var mı? Öğretmen atama kontenjan ve branş dağılımı bugün açıklanacak mı? 29 Nisan bugün Kabine Toplantısı var mı? Öğretmen atama kontenjan... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan çıklamada, yakalanan şüpheli A.A'nın adli makamlara sevk edildiği ve konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te mi olacak? Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te... Haberi Görüntüle

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Diğer yandan konuyla alakalı Göç İdaresi'nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Emniyet Teşkilatımızla koordineli bir şekilde yapılan araştırma neticesinde; ülkemizi ziyaret amacıyla bulunan 3 turist tarafından İstiklal Caddesi’nde, sosyal medyada beğeni alma amacıyla çekildiği değerlendirilen mizahi videonun çekim tarihinin bombalı terör saldırısından önce olduğu tespit edilmiştir. Ancak videonun saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmış olması hem sorumsuzca hem de provokasyona açık bir paylaşım olarak değerlendirilmektedir. 

Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek “bombalı paket şakası” olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir “kapkaç şakası” olduğu anlaşılan görüntülerin terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaşılmasının ve ülkemizdeki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının da kabul edilebilir herhangi bir tarafı bulunmamaktadır. 

Böylesi kötü niyetli girişimlerin ülkemizdeki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi niyetini taşıdığı da değerlendirilmektedir. 

Dünyadaki birçok devletin taziye mesajıyla ülkemizin acısını paylaştığı böyle bir ortamda, mevzubahis sosyal medya paylaşımını Türkiye’nin hassasiyetini gözetmeden yaparak hem provokasyona neden olan hem de toplumsal vicdanı inciten bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır. 

Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki 3 kişiden F.R.’nin 08.11.2022 tarihinde, A.O.’nun 10.11.2022 tarihinde ülkemizden çıkış yaptığı anlaşılmış olup hala ülkemizde bulunan diğer yabancının ülkemizden çıkışı için gerekli idari süreç yürütülmektedir. 

Ülkemizdeki tüm yabancılarla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bu tip münferit olayların tespit edilmesi durumunda gerekli takipler yapılarak adli veya idari süreçler titizlikle sürdürülmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading