Yandex Metrica

Su seviyesi alarm verdi: O göl resmen can çekişiyor

Su seviyesi alarm verdi: O göl resmen can çekişiyor

Beyşehir Gölü'nde su seviyesi alarm verdi. Göldeki kritik duruma dikkat çeken Beyşehir Belediye Başkanı Bayındır, "Beyşehir Gölü can çekişiyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Konya ve Isparta'da yer alan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü'nde su seviyesi minimum kotun altuna düştü. Göldeki kritik durum hakkında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Bayındır, "Beyşehir Gölü can çekişiyor." dedi. 

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÇAĞRI

Beyşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, gölde su seviyesinin minimum kotun altına düştüğünü söyledi. Gölün kaynaklarının zenginleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayındır, şu şekilde konuştu:

Devletimizin değerli yönetenlerine, devletimizin Beyşehir Gölü ile ilgili tasarrufta bulunan Devlet Su İşleri yetkililerimize buradan seslenmek istiyorum. Minimum ve maksimum kotu diye bir kavram var.

Beyşehir Gölü'nün minimum kotu 1122,40'dır. Şu gördüğünüz 1121,60'lar, 70'lerdedir. Arada 80-90 santimetre su farkı vardır. Beyşehir Gölü ülkemizin ekonomisi için tarım alanlarını sulama bakımından minimumdan sonraki kotun alınmasında hiçbir sakınca yoktur.

Ancak ne zaman 1122,40'ın altına düştüğünde, Beyşehir Gölü kıyısında çekilmeler, gölün içindeki floranın güneşi görmesiyle otlanmanın, sarmaşıklar halinde Beyşehir Gölü'nü sarmasının zararını biz görüyoruz.

Terörden değil petrol aranmasından rahatsız oldular! Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da petrol aranmasına karşı çıktı! Terörden değil petrol aranmasından rahatsız oldular! Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da petrol... Haberi Görüntüle

'BU GÖLÜ YARINKİ NESİLLERE ULAŞTIRMAMIZ ZOR GÖRÜNÜYOR'

Kenarda tor, batak, balcık oluşturarak ve yükseldiği zamanda da bu balçık ve batak kanalları tıkayarak zarar vermektedir. Aksi halde Beyşehir Gölü'nün kaynaklarını geliştirme gibi bir düşüncenin içine girmezsek, yarını planlamazsak, bu gölü yarınki nesillere ulaştırmamız zor görünüyor.

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

'GÖLÜN SUYUNU ZENGİNLEŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCU'

Beyşehir Gölü'nün tamamen yok olmaması için bilimsel çalılma yapılması gerektiğine dikkat çeken Bayındır, sözlerine şöyle devam etti:

Teknolojinin yoğun olduğu çağdayız. Yer altı tespitlerini yapabiliyor muyuz? Yapıyoruz. Yer altı çekimlerini yapabiliyor muyuz? Yapıyoruz. Bunun yer altı zemin etütlerini zamanında MTA (Maden Tetkik Arama) yıllar evvel yaptı mı? Yaptı.

Bütün bunlar birleştirilerek, bilimsel çalışma yapılarak Allah'u Teala’nın lütfettiği masmavi gölü, içilebilir niteliği olan bu gölün suyunu zenginleştirmenin, geliştirmenin planlarını yapmak boynumuzun borcu.

Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

'BEYŞEHİR GÖLÜ CAN ÇEKİŞİYOR'

Elbette Konya Ovası'nı sulayalım. Ama nasıl Eğirdir Gölü, Gelendost'a kadar suluyorsa, Karaağaç ve Yalvaç'ı da sulasın. Konya'ya da biz buradan veriyoruz zaten. Bir yandan devasa pompalarla, o boğazlara da o bölgelere de su basıyoruz. Çok vahşi bir sulama yöntemimiz var. Bunları gözden geçirmemiz lazım. Beyşehir Gölü'nün bu güzelliklerini dünyayla ve bizden sonra gelecek evlatlarımıza iyi bir miras bırakmak bizim boynumuzun borcu. Beyşehir Gölü can çekişiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading