Yandex Metrica

Soner Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na Daron Acemoğlu tepkisi: 'Amerikancı ideoloji çıkmaz yol'

Soner Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na Daron Acemoğlu tepkisi: 'Amerikancı ideoloji çıkmaz yol'

Sözcü yazarı Soner Yalçın, CHP'ye 'kurucu değerlerini hatırlamasına" yönelik uyarıda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den ekonomi danışmanı atamasına tepki gösteren Yalçın, CHP için Amerikancı ideolojinin çıkmaz yol olduğunu söyledi.

Gündem

27.01.2024, 11:19

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'nun 3 Aralık'ta duyuracağı manifestosuna yönelik eleştiride bulundu. ABD'li ekonomist ve yazar Jeremy Rifkin ve ekonomist Daron Acemoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosunda yer almasına tepki gösteren Yalçın, CHP'nin Amerikancı idaeolojinin etkisinden kurtulması gerektiğine dikkat çekti.

Daha önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından Ermenistan'ın ekonomisini düzeltmesi için Erivan'a çağrılarn Acemoğlu sıkı bir "Ermeni Soykırımı" savunucusu. Kılıçdaroğlu 8 saat ortadan kaybolduğu, çok konuşulan ABD ziyaretinde Acemoğlu ile de bir araya gelmişti. Soner Yalçın ise Acemoğlu'nun ABD iradesini temsil ettiğine dikkat çektiği yazısında şu ifadelere yer verdi:

Daron Acemoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

'DÖNE DÖNE AMERİKAN EKOLÜYLE YETİŞMİŞ SOSYAL BİLİMCİLERE BAŞVURMAK ÇIKMAZ YOL'

Tartışmamız gereken asıl konulardan biri budur! Siyasi partiler, düşünsel genlerindeki Soğuk Savaş etkilerine artık eleştirel bakmak zorundadır. Döne döne Amerikan ekolüyle yetişmiş sosyal bilimcilere başvurmak çıkmaz yoldur.

Ekonomist Daron Acemoğlu

Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah çağrı: Türkiye'ye karşı tutum alın! Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah... Haberi Görüntüle

'AMAÇ AMERİKANCI İRADENİN ORTADAN KALDIRILMASI OLMALIDIR'

Ekonomi-politik yeni düzen inşa etmek için öncelikle bu kamburdan kurtulmak elzemdir. Anlamaya gerek yok, artık biliyoruz: Krizlerle dolu, yıkıcı, işlevsiz, yoksulluk arttırıcı bu azgın piyasa düzeninin neyini anlayacağız. Amaç, anlamak değil Amerikancı iradenin ortadan kaldırılması olmalıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Jeremy Rifkin

Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili mi? Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili... Haberi Görüntüle

'CHP KURUCU DEĞERLERİNİ HATIRLAMALIDIR'

İşe, Soğuk Savaş aptallaştırılmasından, ABD'nin hegemonik baskısından kurtulmakla başlanmalıdır. Amerikancı sosyal bilimlere itaatkâr kalarak kurtuluş mümkün değildir. İlk başta CHP, kurucu değerlerini hatırlamalıdır. 3 Aralık Manifestosunu merakla bekliyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading