Yandex Metrica

Son dakika! MGK toplantısında gündem Ukrayna-Rusya savaşı

Son dakika! MGK toplantısında gündem Ukrayna-Rusya savaşı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ulusal ve bölgesel güvenlik gündemiyle Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı 3 saat 45 dakika sürdü. MGK bildirisinde, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne vurgu yapılırken, "Kalıcı çözüm çabalarının artırılması ihtiyacı vurgulandı" denildi. İşte MGK toplantısından çıkan kararlar...

Gündem

23.01.2024, 19:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ulusal ve bölgesel güvenlik gündemiyle Beştepe'de toplandı. Toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Bu yılın ikinci MGK toplantısında, perşembe günü Erdoğan'ın da katılacağı Brüksel'deki Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi öncesinde Rusya-Ukrayna krizine dair değerlendirme yapıldı.

Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken yorum Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ZİRVEDE UKRAYNA VURGUSU

MGK Bildirisi'nden çıkan kararlar:

"Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtilmiştir.

İki ülke sorunlarının Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü gözetilerek kalıcı şekilde çözülmesi çabalarının artırılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilmiştir.

Türkiye'nin Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan gelişmelerdeki dengeli duruşu, küresel ve bölgesel barış gayretinin ne derece isabetli olduğu son gelişmelerle görülmüştür.

PKK/KCK-PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlık ve başarıyla icra edilen opersayonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler görüşülmüştür."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading