Yandex Metrica

Son dakika: Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kritik Anayasa toplantısı!

Son dakika: Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kritik Anayasa toplantısı!

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de Anayasa toplantısı sona erdi. Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Başörtüsü ile ilgili Anayasa teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Anayasanın 24. ve 41. maddelerinde değişiklik yapılacak.

Gündem

23.01.2024, 20:09

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de Anayasa toplantısı düzenlendi. Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

TEKLİF MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULACAK

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak düzenleme hazır. Teklif, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzaları ile Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Öncesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, teklifin detaylarını basın toplantısında anlatacak.

16 Nisan dolar ne kadar? Gram altın, euro kaç para oldu? 16 Nisan dolar ne kadar? Gram altın, euro kaç para... Haberi Görüntüle

24 VE 41. MADDELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Anayasanın 24'üncü maddesinde değişikliğe gidilecek. Anayasaya, "Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz" şeklinde bir hüküm eklenecek.

Ayrıca teklifte, 41'inci maddenin birinci fıkrasının başlığı ile birlikte değiştirilmesi yer alacak.

"Evlilik birliği, kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir" ifadesi Anayasa metnine girecek.

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLAMIŞTI

AK Parti'nin başörtüsüne anayasal güvence hazırlığı çalışmaları tamamlanmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa'nın 24. maddesine 2 fıkra ekleneceğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading