Yandex Metrica

Son dakika: ABD'den Taliban açıklaması

Son dakika: ABD'den Taliban açıklaması

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD heyetinin Katar'ın başkenti Doha'daki Taliban temsilcileri ile yaptığı görüşmelerinin samimi, profesyonel ve olumlu geçtiğini bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:00

ABD heyeti, ülkenin Afganistan'dan tamamen çekilmesinin arından Taliban ile Katar'da ilk kez yüz yüze görüştü.

Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Price, “ABD heyetinin Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptığı görüşmeler samimi, profesyonel ve olumlu geçti.” diye konuştu.

Toplantıyı “iş toplantısı” olarak niteleyen Price, Amerikalı heyetin, Taliban'ı sözlerine göre değil, sadece saldırılara göre değerlendirileceğini açık bir şekilde belirttiğini söyledi.

Price, görüşmede bunun yanı sıra, Afganistan'daki terör tehdidi, Amerikan vatandaşları, ABD'ye destek vermiş Afganların ve yabancıların ülkeden ayrılmasına izin verilmesinin de ele alındığını kaydetti.

Toplantıda ABD istihbaratından da üst düzey yetkililerin bulunduğundan da bahseden Price, Taliban'ın ABD ile DEAŞ-K konusunda iş birliği yapıp yapmayacağı sorularını geçiştirdi.

Sözcü, “Burada ortak bir menfaat var. DEAŞ-K ABD ve ortaklarına olduğu kadar Taliban için de bir tehdit.” değerlendirmesini yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading