Yandex Metrica

Son dakika... 6 kişi ölmüştü! İstiklal'de düzenlenen bombalı saldırıda savcı mütaalasını açıkladı!

Son dakika... 6 kişi ölmüştü! İstiklal'de düzenlenen bombalı saldırıda savcı mütaalasını açıkladı!

İstanbul'un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırıyla ilgili savcılık mütalasını açıkladı.   

Gündem

09.05.2024, 21:59

İstiklal Caddesi'ne yerleştirdikleri bombayla 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralanmasına sebep olan Ahlam Albashır'ın ve 35 sanık için savcı mütalaasını açıkladı.

Bu kadarı da 'yok artık' dedirtti: Ev sahiplerinden kiracılara yeni dayatmalar Bu kadarı da 'yok artık' dedirtti: Ev sahiplerinden kiracılara yeni... Haberi Görüntüle

7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI 

İstiklal Caddesi'ne bomba düzeneğini bırakan, Ahlam Albashır'ın arasında bulunduğu 36 sanıklı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, bombayı yerleştiren sanık Ahlam Albashır'ın iddianamedeki gibi cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını istedi. Buna göre Albashır'ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

Mütalaada, sanık Albashır'ın "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme" suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

Mert Furkan Bayram kimdir? Mert Furkan Bayram kimdir? Haberi Görüntüle

"GECELERİ UYUYAMIYORUM"

Savcının mütlaasına karşı söz alan  terörist Ahlam Albashır, "Bomba olduğunu bilmiyordum. Bana sadece turist olarak gideceğimi söylediler sadece fotoğraf çekmemi söylediler. Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. Yetim biriyim kimsenin de yetim olmasını istemem. İdam verseniz de buna itiraz etmeyeceğim. Suriye'ye giden şahısların yakalanması için Suriye'ye gitmeye hazırım. Burada bulunan insanların hiçbirinin suçu yok. Ne hüküm verilirse itiraz etmeyeceğim" dedi.

Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası nedir? Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası nedir? Haberi Görüntüle

SAVCIDAN TERÖRİSTE TEPKİ: VİCADANIN VARSA UYUMA! 

Sanığın savunması sonrası söz alan duruşma savcısı tercümana dönerek Ahlam Albashır’a, “'Kendisi uyuyamıyorum, eylem yüzünden vicdan azabı çekiyorum' dedi. Ona söyler misin. Yetim bıraktığı çocukların günahı kendisinin boynunadır. Vicdanı varsa uyuyamasın zaten” dedi.

29 kişi feci şekilde can vermişti: Ölüm kulübünden yeni görüntüler ortaya çıktı 29 kişi feci şekilde can vermişti: Ölüm kulübünden yeni görüntüler... Haberi Görüntüle

13 KASIM 2022'DE NE OLMUŞTU? 

İstanbul’un en turistik yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de bir bankın üzerine bırakılan patlayıcı maddenin patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 99 kişi de yaralandı. Çevredeki birçok iş yerinin de hasar gördüğü olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma yaptı.

Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine dönmeliyiz Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine... Haberi Görüntüle

1200 KAMERA KAYDI İZLENDİ 

Söz konusu çalışmalar kapsamında 1200 kamera kaydını izleyen ekipler, kısa sürede bombanın bir kadın tarafından caddedeki banka bırakıldığını belirledi. Görüntülerde olayın ardından taksiye binip Taksim'den kaçan kamuflaj desenli pantolon giymiş siyah başörtülü kadın teröristin Suriye uyruklu 1999 doğumlu Ahlam Albashır olduğu tespit edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü: İşte adaya barışı getiren süreç Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü: İşte adaya barışı getiren... Haberi Görüntüle

EVİNDE YAKALANDI 

Saldırganın kaçtığı güzergahlardaki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler sürdürdüğü takip neticesinde Ahlam Albashır'ı 14 Kasım 2022 saat 02.55'te Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde saklandığı evde yakaladı.

Terör örgütü PKK/YPG tarafından verilen talimat doğrulusunda gerçekleştirildiği belirlenen terör saldırısına ilişkin yürütülen çalışmaların devamında bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Olayın öncesine dair incelenen görüntülerde, Albashır'ı Taksim Meydanı'na getiren araçta şoför haricinde erkek bir şahıs olduğu anlaşıldı.

Son dakika... Kritik MGK toplantısı sona erdi: 'İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı' Son dakika... Kritik MGK toplantısı sona erdi: 'İsrail yönetimi gecikmeksizin... Haberi Görüntüle

SAKLANDIKLARI YERDE EVLİ ÇİFT GİBİ DAVRANDILAR 

Bu kişinin Albashır ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye gelerek 4 ay boyunca karı koca gibi hareket eden ve saldırıda kullanılan bombayı hazırlayan  olduğu anlaşıldı.

Albashır'ı Taksim'e bırakan Bilal El Hacmaos'un, Ammar Jarkas tarafından kaçırılıp Bulgaristan'a götürülmek üzere Edirne'ye bırakıldığı tespit edildi. Edirne'den sonra izini kaybettiren bu kişiye bir daha ulaşılamadı.

Günlerce süren ifade işlemlerinin ardından Albashır'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading