Yandex Metrica

Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası nedir?

Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası nedir?

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinde flaş bir değişikliğe gidildi. AK Parti tarafından gelen değişiklik teklifi kabul edildi. Buna göre kanun teklifinde yer alan "ötenazi" ibaresi kaldırıldı. Yerine  "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9'uncu Maddesi'nin 3'üncü Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır" ifadesi getirildi. Peki Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası nedir, ne anlama geliyor?

Gündem

23.07.2024, 10:27

Sokak hayvanları konusu uzun süredir Türkiye gündeminde yer alıyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının saldırısı sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Sokak hayvanlarının toplanması ve ıslah edilmesi konusunda tartışmalar sürerken kanun teklifinin 5. maddesinde yer alan "ötanazi" ibaresi metinden çıkarıldı. Bu ifadenin yerinde Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası eklendi.

Düzenleme sonrası metne "Bakımevlerine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9'ncu maddesinin 3'ncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır" ibareleri eklendi.

İstanbul'da maymun çiçeği virüsü var mı? İstanbul'da maymun çiçeği virüsü var mı? Haberi Görüntüle

VETERİNERLİK HİZMETLERİ KANUNU 9. MADDE 3. FIKRASI NEDİR?

Başıboş sokak köpekleri konusu gündemdeki yerini korurken yasa tasarısı ise çok konuşuldu. Yasa tasarısından "ötanazi" kelimesi çıkarıldı. Yerine Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası eklendi. İşte Veterinerlik Hizmetleri Kanunu 9. Madde 3. Fıkrası'nın içeriği ve anlamı;

Hayvanlara ötenazi yapmak yasaktır. Ancak,

a) Hayvanlara acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında,

b) Akut bulaşıcı bir hayvan hastalığının önlenmesi ya da eradikasyonu amacıyla veya insan sağlığı için risk oluşturan durumlarda,

c) Davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilir. Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading