Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar açıkladı: TEKNOFEST 2022 Samsun'da yapılacak

Selçuk Bayraktar açıkladı: TEKNOFEST 2022 Samsun'da yapılacak

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bugün gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi. Törende konuşma yapan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2022'ningelecek yıl Samsun'da yapılacağını duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 18:02

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in kapalış töreninde T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu.

4 şehirde durum kritik! Prof. Dr. Bektaş orada yaşayan vatandaşları uyardı! Deprem kapıda 4 şehirde durum kritik! Prof. Dr. Bektaş orada yaşayan vatandaşları... Haberi Görüntüle

"TEKNOFEST 2022 SAMSUN'DA YAPILACAK"

TEKNOFEST'in kapanış töreninde konuşma yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaptığı konuşmada TEKNOFEST 2022'nin gelecek yıl Büyük Taarruz'un 100. yılında Samsun'da düzenleneceğini belirterek, "TEKNOFEST Karadeniz 2022'de Samsun merkezli olarak Karadeniz'in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek. TEKNOFEST, Karadeniz'de ve tüm ülkede teknoloji ateşini yakacak" dedi. Ayrıca TEKNOFEST'i büyük bir şenlik havasında sonlandırdıklarını belirten Bayraktar,"Her yıl olduğu gibi yine büyük bir umutla doğduk diyebilirim. Ülkemizin yarınlarını oluşturacak genç şampiyonlarıyla ve onların projeleriyle tanıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin gururu Aziz Sancar hocamız ve tüm devlet erkanı festivale geldi." diye konuştu.

Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden sonra korkutan uyarı! Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden... Haberi Görüntüle

"TEKNOFEST BİR YIL İSTANBUL'DA, BİR YIL ANADOLU'DA"

İki yıl önce verdikleri bir kararla TEKNOFEST'i bir yıl İstanbul'da, bir yıl Anadolu'da düzenleme kararı aldıklarını belirten Bayraktar, festivalin geçen yıl Gaziantep'te büyük bir coşkuyla yapıldığını ifade etti.

Gelecek yıl Samsun'da düzenlenecek festivale ilişkin ise "TEKNOFEST 2022'yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun'da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST Karadeniz 2022'de Samsun merkezli olarak Karadeniz'in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Karadeniz. şimdiden çocuklarımıza, gençlerimize, Samsun'umuza, Karadeniz'e, Anadolu'ya, ülkemize ve dokunduğu tüm coğrafyalara hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale ediyor Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale... Haberi Görüntüle

"YURT DIŞINDAKİ İLK TEKNOFEST İSE AZERBAYCAN'DA"

TEKNOFEST coşkusunun ülke sınırlarını da aştığını vurgulayan Selçuk Bayraktar, "Şimdiden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Endonezya'nın arasında bulunduğu birçok ülke TEKNOFEST'i kendi topraklarında düzenlemek istiyor. İnşallah önümüzdeki yıl yurt dışındaki ilk TEKNOFEST'i kardeş toprağımız, can Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz." ifadelerinde bulundu.

Kapanış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'da yaptığı konuşmada, Türkiye'yi sadece teknolojiyi kullanan değil, geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirmek için gayret ettiklerini vurgulayarak, TEKNOFEST'in de milli teknoloji hamlesi vizyonuyla hayata geçirdikleri uygulamalardan biri olduğunu ve TEKNOFEST'teki çocukların heyecanının görmeye değer olduğunu ifade etti.

Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka arz ne zaman? Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka... Haberi Görüntüle

"HER GENCİMİZ, HER ÇOCUĞUMUZ, HER BİR ÖĞRENCİMİZ GELECEĞİN AZİZ SANCAR'I"

Varank, ayrıca "Siz değerli misafirlerimizle, çocuklarımızın ve gençlerimizin aileleriyle birlikte çok güzel bir TEKNOFEST geçirdik. TEKNOFEST'le geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, teknisyenlerini yetiştirmek üzere gerçekten büyük bir gayret gösteriyoruz." sözleriyle devam ettiği konuşmasına "Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar hocamız, o yaşına rağmen sadece TEKNOFEST'e geldi. Gençlerimize örnek olmak, onlara rol model olmak için bizimle vakit geçirdi. Onlara yoldaşlık etti. İşte TEKNOFEST'e katılan her bir gencimiz, her bir çocuğumuz, her bir öğrencimiz aslında geleceğin Aziz Sancar'ı olacak, geleceğin Selçuk Bayraktar'ı olacak. Biz gerçekten dünyaya adalet dağıtmış medeniyetler kurmuş bir milletiz. Bizim yapmamız gereken, her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın bize aşıladığı gibi, öz güvenli olabilmektir. 'Biz yapamayız, biz edemeyiz.' değil, 'En iyisini biz yaparız, en güzelini biz yaparız, en iyisini biz başarırız.' demektir. İşte TEKNOFEST'e gençlerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading