Yandex Metrica

Sitede Ara

Mustafa Varank kimdir? Mustafa Varank kaç yaşında ve nereli?

Mustafa Varank kimdir? Mustafa Varank kaç yaşında ve nereli?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kimdir? Mustafa Varank kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

22.02.2024, 17:43

>Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüten Mustafa Varank’ın hayatı ve siyasi kariyeri herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Mustafa Varank kimdir? Hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hakkında merak edilenler... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

MUSTAFA VARANK KİMDİR? 

1 Ocak 1976 tarihinde Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Varank, ilköğrenimini İstanbul’da Yedikule İlkokulu’nda tamamlamıştır. Ortaöğrenimini ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Varank, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

Daha sonra lisansüstü eğitimi için ABD’ye giden Mustafa Varank, Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. 

Varank, akademik kariyerine devam ederken aynı zamanda ABD’de Florida State Üniversitesi'nde Uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsü'nde ise Araştırmacı ve Sistem Yöneticisi pozisyonlarında çalışmıştır. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

MUSTAFA VARANK HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU? 

Lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönen Mustafa Varank, 2005 yılında Başbakanlık bünyesinde görev yapmaya başlamıştır. Varank, ardından 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığına, 2014 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilmiştir. Ayrıca 2016 yılında Büyükelçi unvanını almıştır. 

Mustafa_Varank_kimdir

Mustafa Varank, yürüttüğü Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlık görevleri boyunca, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme ve de yüksek teknoloji alanlarıyla özel olarak ilgilenmiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

MUSTAFA VARANK NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

Mustafa Varank, 10 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak göreve başlamıştır. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini halen yürütmekte olan Mustafa Varank, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

MUSTAFA VARANK’IN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

Mustafa Varank Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/varank

Mustafa Varank Twitter hesabı: >https://twitter.com/varank

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading