Yandex Metrica

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı 2024? Oy kullanırken seçmen kağıdı lazım mı?

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı 2024? Oy kullanırken seçmen kağıdı lazım mı?

Yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenler için önemli detay olan seçmen bilgi sorgulama ekranı, internette arama motorlarında sorgulanıyor. Bu ekran, seçmenin sıra numarası, sandık numarası ve seçim bölgesi gibi detayları bünyesinde barındırıyor. Peki, Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı 2024? Oy kullanırken seçmen kağıdı lazım mı?

Gündem

01.04.2024, 21:44

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlere sayılı günler kala partiler hazırlıklarını neredeyse tamamladı. Oy kullanacak seçmenler için oy kullanacakları yer ve sandık bilgisi açıklandı ve seçmen kağıtları vatandaşlara teslim edildi. Peki, Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı 2024? Oy kullanırken seçmen kağıdı lazım mı?

Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden Müge Anlı'ya çıktı, olay ne? Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden... Haberi Görüntüle

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI 2024?

YSK'nın seçmenle paylaştığı bilgi doğrultusunda, seçmen kağıdı olmadan da oy kullanmak mümkündür.

Oy kullanacak seçmenler, oy kullanacakları sandık numarasını e-Devlet Kapısı üzerinden, www.ysk.gov.tr adresinde bulunan "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden, YSK mobil uygulamasından veya YSK çağrı merkezinden (444 9 975) öğrenerek işlemi tamamlayabilirler.

17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Adana Mert Demir konseri ücretsiz mi, neden başlamadı? 17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

OY KULLANIRKEN SEÇMEN KAĞIDI LAZIM MI?

31 Mart Pazar günü oy verecek seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan ve kimliğini açıkça ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oyunu rahatlıkla kullanabilir. Bu belgeler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi belgeler yer alır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading