Yandex Metrica

Savaşı sonlandıracak reçete: Ukrayna NATO'dan vazgeçsin, Rusya da Kiev'in egemenliğini tanısın!

Savaşı sonlandıracak reçete: Ukrayna NATO'dan vazgeçsin, Rusya da Kiev'in egemenliğini tanısın!

Rusya-Ukrayna krizinin çözümü konusunda devrede olan Ankara, her iki tarafın da kabul edeceği şartlar üzerinde çalışıyor. Üst düzey diplomatik kaynaklar, Ukrayna'nın NATO'ya katılmama taahhüdü karşılığında Rusya'dan 'toprak bütünlüğünü tanıma' garantisi istenebileceğini bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin çözümü konusunda Vladimir Putin'le Vladimir Zelenski'yi bir araya getirmek için temaslarını sürdürürken kulislerde ilginç ihtimaller konuşuluyor. 

Alınan bilgiye göre taraflar karşılıklı taahhütlerle ortak bir noktada buluşabilir. Ukrayna'nın hiçbir şekilde NATO'ya üye yapılmaması, bu durumun Kiev yönetimi tarafından da yazılı olarak Moskova'ya taahhüt etmesi halinde çözüm için bir umut ışığı doğabilir. 

Ankara, bunun gerçekleşmesi halinde Kiev'in de Moskova'dan 'Ukrayna toprak bütünlüğünü tanıdığına dair yazılı taahhüt isteyeceğini' düşünüyor. Yani Ukrayna hiçbir zaman NATO'ya üye olmayacağını garanti edecek, Rusya ise bunun karşılığında Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü kabul edecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı dikkat çekti: Varlığı sonlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'LE NORMALLEŞMEYİ FİLİSTİN DESTEKLİYOR

TRHaber'e ulaşan bilgiler, Türkiye'nin bir süredir bölge ülkeleriyle yürüttüğü normalleşme adımlarının da devam edeceğine işaret ediyor. BAE, Ermenistan ve İsrail'le yaşanan sürece Suudi Arabistan da mart ayında katılacak. 

'Ortadoğu normalleşmesi başlatıldığını' ve Türkiye'nin yeni bir barış sürecinin altyapısını oluşturduğu belirten kaynak, Ankara ile Tel Aviv arasındaki normalleşmeyi Filistin cephesinin de desteklediğini bildirdi. 

Türkiye ile İsrail arasındaki süreci Filistin tarafı da destekliyor. Kaynaklara göre hem Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas hem de Hamas cephesi, Türkiye-İsrail normalleşmesinden memnun. 

TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış: Tek kuruş ödememiş TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış:... Haberi Görüntüle

İRAN'IN ELİ RUSYA'DAN DAHA KİRLİ

Aynı çevrelere göre, özellikle Suriye ve Libya'da sık sık karşı karşıya gelen Türkiye ile Rusya, krizlere rağmen iyi bir ilişki sürdürmeyi başardı. Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki topraklarını kurtardığı Karabağ Savaşı'ndan Rusya'nın hayli rahatsızlık duyduğunu belirten kaynaklar buna rağmen durumun iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemediğine dikkat çekiyor. 

Türkiye'nin İran'la da pek çok sorun yaşamasına rağmen iyi bir ilişki sürdürmeyi başardığına dikkat çekilirken, Suriye'de İran'ın işlediği suçların Ruslardan bile ağır olduğuna işaret ediliyor. "İran'ın eli Rusya'dan bile kanlı. Suriye ve Irak'ta çok Müslüman kanı döktüler" diyen çevrelere göre Türkiye, Rus yayılmacılığının son dönemdeki konumunu desteklemiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading