Yandex Metrica

Sanki 28 Şubat: Yobaz işletmeci çarşaflı kadınları iş yerinin önünden kovdu!

İstanbul Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne oturmak isteyen çarşaflı kadınlar, karanlık zihniyetli işletme sahibinin sözlü tacizine maruz kaldı.

Gündem

23.01.2024, 20:56

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul'da Güngören Merter Metrosu’nda bir şahıs, takke ve şalvarlı gence sözlü tacizde bulunup saldırıda bulunmuş, şüphelinin, İ.E.O. ve A.S.O.’ya “Defol git, Türkiye’den git” diye bağırıp yumruk sallamasıyla çıkan kavgayı diğer yolcular ayırmıştı. Şahıs, 18 Mayıs’ta yakalanarak gözaltına alınmış, “Kasten yaralama, tehdit, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılama” suçlarından adliyeye sevk edilmiş ancak adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştı.

Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125. bölüm bugün mü? Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125.... Haberi Görüntüle

ÇARŞAFLI KADINLARA SÖZLÜ TACİZ

Buna benzer bir olay daha yaşandı. Arkadaşlarıyla beraber Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne gelen tesettürlü genç kadın, işletme sahibinin yanlarına gelip ''Kalkın buradan, gidin! Hadi!" diye bağırmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Yaşananlar karşısında olay yerinde bulunan polisin sessizliği ise dikkatlerden kaçmadı.

Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana çıkacak Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana... Haberi Görüntüle

DİLENCİ ZANNETMİŞ

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan mağdur kadın, karşılaştığı vakanın bir zihniyet problemi olduğuna dikkat çekti.

Kardeşiyle Kuzguncuk'ta bulunan mekanda çay içmeye gittiğini belirten kadın, şu ifadeleri kullandı:

"Gittik çayımızı içtik dediği gibi bir sorun yaşamadık biraz uzun oturunca ayaklarım uyuştu elimde bardakla ayağa kalktım ama konuşmaya devam ediyoruz . Arkamdan bir adam bana doğru gelince hepimiz kendisine döndük . Beni kast ederek bir sorun olup olmadığını sordu kızlara kardeşimde niyetini anlayıp ne için geldiğini sordu . Adam dilencileri oraya almadığını söyledi. Bakın dilenci sandığı kişi benim."

Başörtülülerin maruz kaldığı muamelenin bir zihniyet problemi olduğunu belirten kadın şöyle devam etti:

"Bu mecrada bir kere bile siyasi paylaşım yapmadım fakat ben bu zihniyet yüzünden olması gereken yaşımda okul hayatıma devam edemedim. Sosyal statüde hep sınıfta kaldım. Sokakta yürürken laf atan, bakışlarıyla konuşan insanlar yerimin burası olmadığını hep hatırlattı."

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

İŞLETME SAHİBİNİN İLK VUKUATI DEĞİL

Kadınların maruz kaldığı olayın işletme sahibi şahsın ilk vukuatı da değil. Çocukları azarlama, cumhurbaşkanına hakaret, kadınları karşı kötü muamele gibi çevredeki vatandaşların rahatsız olduğu birçok davranış içinde olduğu öğrenildi.

Sosyal medyada da bir Twitter kullanıcısının, işletmecinin sigortasız eleman çalıştırdığını iddia ettiği ve SGK'ya ihbarda bulunduğu paylaşımı dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading