Yandex Metrica

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunarak, "Kısıtlama günlerine geri dönmeyi hiçbirimiz hiçbir surette tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız bir seyir şu an için yok ama olmayacağı anlamına gelmez." dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra değerlendirmelerde bulundu.

"Aktif vakalarımızın yüzde 87'si maalesef aşısı tamamlanmamış kişiler." diyen Bakan Koca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mevcut aktif vakalar içinde tam aşılı olup hastalığa yakalananların oranı yüzde 5’den az. Hastanede yatan hastalarımızın yüzde 95’i de aşısı tamamlanmamış kişiler. Bir başka önemli ön değerlendirmemiz de aşıların etki süresi ile ilgili."

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

"KISITLAMAYA DÖNEMİNE DÖNMEYİ İSTEMİYORUZ"

Bakan Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tedbirlere dikkatin çok azaldığını üzülerek gördük. En az 2 doz aşı olmadan ve üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilemiyor.

Vakalar yükselme eğiliminde, kısıtlama dönemine dönmeyi istemiyoruz. Kısıtlamalara mecbur kalacağımız bir seyir şu an için yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez.”

İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral dersi olacak mı? İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral... Haberi Görüntüle

"9 MİLYONA YAKIN VATANDAŞIMIZ AŞI OLMAYI BEKLİYOR"

Koca, “Aşı programımız ile birlikte aktif vakalar içinde 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın oranı dramatik şekilde azalmıştı. Ancak aşılamanın üzerinden 4-5 ay geçtikten sonra bu yaş gurubunun aktif vakalar içindeki oranı artmaya başladı. Bunu görür görmez 3. doz uyarısında bulunduk ve 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın 3. doz aşılarını olmalarını sağlayan programı başlattık. Bunu bizden daha erken fark eden ve uygulayan olmadı. Ancak hali hazırda bu durumda aşı olması gereken 9 milyona yakın vatandaşımız aşı olmayı bekliyor. Bu vatandaşlarımızı korunmak için bir an evvel 3. doz aşılarını olmaya davet ediyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading