Yandex Metrica

Saat vererek peş peşe uyardılar! İstanbul'da kar yağışı başladı donacağız

Saat vererek peş peşe uyardılar! İstanbul'da kar yağışı başladı donacağız

AKOM, Valilik ve Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları geldi. İstanbul'da dün gece başlayan kuvvetli rüzgar etkisini sürdürürken, bazı bölgelerde kar yağışı başladı. Sıcaklıklar, yurt genelinde 6 ila 12 derece azalacak.

Gündem

23.01.2024, 18:37

Türkiye'nin genelinde yağışlı hava ve kuvvetli fırtına devam ederken bazı bölgelerde kar yağışı var. İstanbul'da kar yağışı başladı.

İstanbul'da dün gece başlayan kuvvetli rüzgar etkisini sürdürürken, bazı bölgelerde kar yağışı başladı. Silivri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ediyor. Büyükçekmece ve Çekmeköy'de zaman zaman tipi şeklinde kar yağışı görülüyor. Sağanağın sürdüğü Sarıyer'in sahil kesiminde kuvvetli rüzgar etkili oluyor.

Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o illeri peş peşe uyardı! 14 Nisan Pazar 2024 il il hava durumu Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o... Haberi Görüntüle

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş yapıyor? Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş... Haberi Görüntüle

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile bugünden itibaren yağışların; Marmara Bölgesi’nden başlayarak iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı adı ne oldu? İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı... Haberi Görüntüle

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre, kentte yağmur şeklinde başlayacak yağışın, sıcaklık düşüşüyle karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi. Valilik açıklamasında, bölge genelinde halen mevsim normallerinde olan hava sıcaklıklarının bugünden itibaren Trakya'dan başlayarak bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hKaradeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle bugünden itibaren yağışların, Trakya'dan başlayarak bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının kuvvetli poyraz ile birlikte hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 13 Ocak Perşembe günü il genelinde yer yer kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklar; Çarşamba 3/4, Perşembe 0/2, Cuma -1/4, Cumartesi 1/7, Pazar 2/7. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir."

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

'7 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL VE 1500 ARAÇ GÖREV YAPACAK'

Kış dönemi başlamadan önce aksiyon planlarını ve toplantılarını gerçekleştirdiklerini aktaran AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü "Şu anda da yapılan uyarılar doğrultusunda bütün birimlerimiz 7/24 esasında vardiya düzenine geçecek ve aksiyonlarımızı, sahada yürütülen çalışmalarımızın koordinasyonunu merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 km'lik yol ağımızda 7 binin üzerinde personel, bin 500'ün üzerinde araç ve iş makinasıyla sahada gelen Meteoroloji parametrelerini de takip edeceğiz" dedi.afta sonuna kadar bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

AKOM'DAN UYARI

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Çarşamba sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) karla karışık yağmur (sulukar) şeklin görülmesi beklenen yağışların, öğle saatleri itibari ile kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Yağışın 36 saat boyunca süreceği bildirildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra il genelinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.Perşembe akşam saatlerinde kadar bölgemiz üzerinde etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği beraberinde buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği tahmin edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading